14. syyskuuta 2012

"Päättyvien raitiovaunukiskojen mysteeri" on ratkaistu !Taannoin kirjoittelin oudoista päättyvistä raitiovaunukiskoista Prahan Vinohradyn alueella ja Záhřebská -kadulla. 

Nyt elo-syyskuisella lomallamme tuo "mysteeri" saikin aivan luonnollisen selityksen. Tarinaa siitä seuraavassa:Raitiovaunu nro 10 ja päättyvät kiskot, syyskuu 2012


Lomamme alkuosan yövyimme mukavassa hotelli Orionissa ja jälleen tutustuimme tähän hotellimme ympäristöön kävellen ja kulkien. Pakko taas kehua tätä ihanan vehreää kaupunginosaa! 

Olemme Vinohradyn alueella asustelleet lomillamme hotelleissa Sibelius ja Orion, sekä käyttäneet julkisina liikennevälineinä paitsi vihreän linjan metroa A (jonka pysäkki Náměstí Míru on siis ihan kiven heiton päässä hotelleista), mutta myös tottakai raitiovaunulinjaa numero 22, joka ajaa Francouzská-kadulla; myöskin lähellä ko. hotelleja. 

Nytpä tällä reissulla löysimme uuden raitiovaunulinjan numero 10, joka kulkee muuten todella lähellä tuota hotelli Orionia, eikä sen päätepysäkki ole merkittyinä mihinkään meillä hallussa oleviin karttoihin. Ihana löytö ja vinkkinä teille muillekin näissä tämän kulman hotelleissa yöpyjille!Syyskuu 2012


Nuo kyseiset päättyvät raitiovaunukiskot liittyvät tähän linjaan ja ovat sen päätepysäkki. 

Linja ajaa päätepysäkilleen mm. katuja Belgická, Bruselská, Šafaříkova ja Záhřebská, ja se muutoinkin kulkee vain Vinohradyn alueella. Raitiovaunu ajaa tuonne linjan päättymisraiteille (karttalinkki päätepysäkille tässä), tyhjentää vaunun matkustajista, peruuttaa sen jälkeen U Zvonařky -kadulle ja ajaa sen jälkeen ensimmäiselle pysäkilleen, joka on Šafaříkova -kadulla, aivan U Zvonařky- risteyksen tuntumassa; siitä sitten noustaan raitiovaunuun sisään.
 

Restaurace Zvonařka, syyskuu 2012Kävimme muuten tutustumassa myös tuossa aiemmin mainitun jutun ravintolaan eli Restaurace Zvonařkaan. 

Siisti paikka, hyvä palvelu. 

Sisään astuessasi ensin on ns. "karvalakki-osasto", sitten tulee bistro-tyyppinen ruokapaikka ja lopuksi on kunnon bilebaarimesta ravintolan takaosassa. 

Kesäaikaan kaunis ulkoterassi antaa upean kauniit näkymät alas Vinohradyn puistoonRavintolan sisätiloja

Ravintolan sisätiloja


Ruoka oli ok, mutta enemmänkin suosittelisin paikkaa sellaiselle "yhdelle" eli yhden drinksun tai oluen paikaksi, hetken nautiskeluun illalla, ennen hotelliin menoa.

Meille sattui mukava alkusyksyinen lämmin ilma ja sen myötä myös mukava lomatunnelma, joten suosittelumme piipahduspaikaksi.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig