19. syyskuuta 2012

Václav Havelin hauta Vinohradyn hautausmaalla
Havelien perhehauta - kuva täältä


Tässäpä pieni "vaelluskohde" teille, joita hautausmaat kiinnostavat. Näitäpä mekin matkoillamme monesti koluamme, sillä se rauhallisuus, hiljaisuus ja kauniit hautapaadet patsaineen, sekä vanhat puut niitä kiertelevine muratteineen, ovat oiva paikka kaupunkikeskustojen vilinälle ja kiireiselle elämänrytmille.


Haudalla vieraillaan paljon - kuva täältä


Me emme vielä täällä Havelin haudalla ole vierailleet, mutta jonkun Prahan matkan aikana siellä mennään käymään ja lisään tähän sitten omat kuvat. Mutta tässäpä sinne vieraileville vinkki:

Václav Havel on haudattuna Vinohradyn hautausmaalle, Hřbitov Vinohrady  (karttalinkki tässä). Hauta on sukuhauta eli siitä löytää muitakin perheenjäseniä ja muun muassa Václavin ensimmäisen puolison Olgan. 

Seuraava linkki vie The Czech Daily Word -lehden artikkeliin, jossa on nähtävillä ilmakuva hautausmaasta ja sen keskellä on pieni "merkki", josta tuon Havelien perhehaudan löytää. Linkin kuvan kera löydät tästä.


Vinohradyn hautausmaa perustettiin vuonna 1885, ja monia tärkeitä merkkihenkilöitä on haudattu sinne. Sieltä löydät mm. seuraavat haudat: taidemaalari Jakub Schikaneder, kuvanveistäjä Otto Gutfreund, runoilija Stanislav Kostka Neumann, kirjailijat Karel Václav Rais ja Zikmund Winter. 

Alla vielä hautausmaan osoite ja miten sinne julkisilla kulkuneuvoilla pääset:


Hřbitov Vinohrady 

Vinohradská 294, Praha 10 

Parasta on tänne tulla raitiovaunulla, linjat 11, 19 ja 26 ajavat pitkin Vinohradská -katua ja pysäkki nimeltä  Vinohradské hřbitovy on aivan hautausmaan portin luona.


Metrolla: vihreä linja A, jää pois pysäkillä Želivského. Siitä sitten kävellen palan matkaa eteenpäin.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig