5. syyskuuta 2012

Viniční altán - Viiniviljelmien keskellä Vinohradyssa
Viiniravintolan terassit ja edustan viiniköynnökset

Tässä eräs uusi löytö suosimastamme Vinohradyn kaupunginosasta: puisto nimeltä Havlíčkovy sady, jossa sijaitsee kaunis ulkoilmakahvila tai pikemminkin viiniravintola, Viniční altán

Puisto itsessään on suuri, mutta kaunis. Kiemurtelevat polut vehreiden puiden alla kutsuvat kävelemään ja tutustumaan tähän paikkaan.

Parhaiten tänne pääset kävelemällä Americká -katua puiston suuntaan kunnes se vaihtuu Kopernikova-kaduksi ja lopulta  U Havlíčkových sadů -kaduksi, jossa sijaitsee suuri kaunis portti (kuva alempana). Astu siitä sisään.
 
Portti puistoon U Havlíčkových sadů -kadun puolella
 
Varsinkin lämpimänä kesäpäivänä on mukava Vinohradyn kaduilla kulkiessa pujahtaa tänne kauniin puiston keskelle vilvoittelemaan ja nauttimaan lasillinen viiniä samalla katsellen upeaa näkymää alas kukkulalta Prahan kaupunkiin. 

 
Puiston kaunis yksityiskohta, edustalla suihkulähde ja penkkejä

 
Tämän puiston paikalla on kauan kauan sitten sijainnut viinitarha, jota vieläkin on hieman näkyvissä viiniviljelmien saattelemana Viniční altánin edustalla.  

Havlíčkovy Sadyn puisto on saanut nimensä Karel Havlíček Borovskýn (1821 - 1856) mukaan. Hän oli tsekkiläinen kirjailija, runoilija, kriitikko ja vaikka mitä, joka kuoli tuberkuloosiin 35-vuotiaana Prahassa.

Puisto on Prahan toiseksi suurin pinta-alaltaan, ja sen merkittävin maamerkki on kaunis Villa Grobe (Grébovka).  Tämä hieno  Neo-Renesanssiajan rakennustyylin huvila rakennettiin kesähuvilaksi teollisuusmies Moritz Grobelle vuosien 1871-1888 aikana.  Talo seisoo majesteetillisesti ja tyylikkäästi maisemoidun pengerpuutarhan päällä ja jää tuon puurakenteisen viiniravintolan taakse.

Villa ei ole tällä hetkellä avoinna yleisölle, mutta voit nauttia kauniista laajoista puistonäkymistä huvilan viereisessä huvimajassa, Viniční altánissa. 

Viniční altán
 
Ravintolassa on sisätilat, jos ei ulkona halua istuskella, ja sen yläosassa katettu terassi. Viiniravintola tarjoilee paikallisia viinejä, sekä pientä purtavaa kuten salaatteja ja makkaroita; kahvilatuotteita unohtamatta.


Prahalaisia viinirypäleitä syyskuussa; makeita ja herkullisia!Meidän täällä käydessämme yläkerran avoterassilla oli tanssit käynnissä ja alaterassilla istuskeli lämpimästä illasta nauttivia ihmisiä. Ravintola on avoinna päivittäin klo 11 - 23.


Viniční altán

Havlíčkovy sady 1369, Vinohradyn kaupunginosa, Praha 2.


Jos et satu asustelemaan hotellissa näillä kulmin, parhaiten tänne pääset raitiovaunulla numero 22, joka kulkee Francouzská-kadulla. Jää pois pysäkillä Jana Masaryka. Jatka samannimistä katua eli Jana Masarykaa Americkálle, ja siitä eteenpäin ylempänä olleen ohjeen mukaan.

Myös vihreä metrolinja A, ja pysäkki Namesti Mirú, sekä yllä oleva kulkuohje Americká-katua pitkin tuo sinut tänne.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig