10. syyskuuta 2012

Vinkki julkisen liikenteen lipunostoonRaitiovaunu syyskuussa 2011Menneen Prahan matkaan liittyen pieni vinkki teille liittyen julkiseen liikenteeseen. 

Olimme reissussa viisi kokonaista matkapäivää Prahassa elo-syyskuun vaihteessa (2012)  ja ostimme heti ensimmäisenä tulopäivänämme kolmen vuorokauden liput julkiseen liikenteeseen (310 korunaa/hlö). Ostoksemme teimme jostain metroaseman lipunmyyntiluukusta. 

Kun nämä liput kävivät vanhoiksi, päätimme ostaa lopulle lomalle aina yhden vuorokauden lipun per päivä. Lippuluukkujen henkilökunta pyysi meitä käyttämään aulan lippuautomaatteja näihin vuorokauden (24 h)  lippuostoksiin, eivät mielellään myy luukuilta kuin kolmen päivän lippuja turisteille.

Vinkkinä teille siis: varatkaa kolikkoja näihin "vuorokauden lippuostoksiinne", joita löytyy esimerkiksi metroasemilla olevien lippuautomaattipisteiden kautta tai asemien ulkopuolelta joissain paikoissa. Vuorokauden lippu maksaa 110 korunaa/hlö (syyskuussa 2012). Kolikkojen syöttämisen jälkeen valitse automaatista se lippu, jonka haluat ostaa painamalla kohdalla olevaa nappulaa. Lippu tulostuu pienestä luukusta automaatin alla. Älä pelästy, sen ulkomuoto on hieman erilainen kuin lippuluukuilta ostettavien lippujen, mutta samaa tavaraa silti. Muista leimata lippusi vain yhden kerran, sen käyttöönottohetkellä ja pidä lippu tallessasi. Törmäsimme viime reissulakin neljästi eri tarkastajiin metroasemilla ja raitiovaunuissa.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig