16. syyskuuta 2012

Vuoden 2012 adventti- ja joulumarkkinat PrahassaTiedän, tuntuu vielä melko aikaiselta puhua joulunalusajasta, mutta teidän kannalta, jotka suunnittelette matkaa Prahan joulumarkkinoille, tässä pikainen info:


Prahaa joulun alla 2010


Joulumarkkinatorit avaavat ovensa tänä vuonna 1. joulukuuta 2012, ja tuota markkinahumua kestää sitten yli vuodenvaihteen; ne loppuvat 6.1.2013. 

Kauniita puisia markkinakojuja käsitöineen ja muine lahjatuotteineen, kuorojen laulamaa joulumusiikkia, lämmintä viiniä & olutta, sekä grillituotteita on myynnissä Vanhankaupungin ja Václavin aukioilla, jotka ovat pääasialliset markkinapaikat, mutta muiltakin aukioilta näitä markkinoita kyllä löytää. Pääasiassa markkinat ovat avoinna joka päivä tuon ko. ajan kello 9 - 20.

Ná Kampe-aukion perinteinen jouluseimi, 2010

Jokavuotinen upea ja suuri joulukuusi Vanhankaupungin aukiolla valaistaan yleisön nähtäväksi 1.12.2012 klo 17, jolloin paikalla pidetään pieni juhlallinen joulunavauspuhe musiikkeineen. 


Vanhankaupungin aukion joulutunnelmaa vuonna 2010


Ja teille joulua Prahassa suunnitteleville: ulkona pidettävä joulumessu alkaa jouluaattona kello 21 Vanhankaupungin aukiolla. Tämä vinkiksi, mikäli kirkkoihin ette mahdu sisään; aukio on kyllä varmasti myös tällöin täynnä ihmisiä, mutta tunnelma on varmasti kokemisen arvoinen. Ja yön kukkujille infona: Strahovin luostarissa pidetään jouluyön joulumessu ja muistakin kirkoista näitä jouluyön messuja löytää.

Kerron adventtiajan tapahtumista lisää kun tuo joulukuu lähenee, mutta tässä pieni etukäteisinfo.


SHARE:

4 kommenttia

 1. Hei!
  Olin itsekin Prahassa juuri joulun alla 2010 ja tänä vuonna olen menossa sinne jouluksi. Odotan mielenkiinnolla tietoa kaikenlaisista joulunajan tapahtumista. Praha on kyllä lumoava ja kaunis kaupunki ja ihmiset ihania. Suosittelen lämpimästi kaikille. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihanaa: sinuakin on puraissut tuo joulutunnelma! Niin meitäkin. Vaikka Praha on hyvä matkakohde ihan mikä vuodenaika vain, niin kyllä tuo joulumarkkinamiljöö vaan antaa niin satumaisen tunnelman koko kaupunkiin ja tietysti erityisesti vanhan kaupungin kaduille ja aukiolle, että sitä kun saisi pullotetuksi tänne meillekin kotisuomeen!

  VastaaPoista
 3. Hei

  Olin viime vuonna vaihto-opiskelemassa Tsekissä en tosin Prahassa, mutta Kaupungissa tuli vierailtua muutaman kerran ja siitä tulikin ehdottomasti yksi suosikki kaupungeistani. Tasaisin väliajoin iskee ikävä Tsekkiin ja Prahaan. Viime vuonna olin juuri joulunaikaan Prahassa ja mikäs sen mukavampaa kuin juoda hunajaviiniä ja ostaa joululahjoja pikkuisista kojuista. Turistejakaan ei ollut niin paljonn kuin syksyllä. Joulukuussa onkin siis suuntana Tsekki ja Praha. Vaikka Praha onkin Tsekn kiistaton helmi kannattaa matkustaa myös rohkeasti muihinkin paikkoihin sillä Tsekistä löytyy roppakaupalla vierailunarvoisia ja mielenkiintoisia paikkoja.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa matkan odotusta Sinulle! Toivottavasti olisi edes tuolloin joulun alla jo ripaus luntakin; antaisi mukavan säväyksen joulutunnelmaan, mutta löytyyhän se sieltä silti ilman sitäkin ; )

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig