9. lokakuuta 2012

Hotel Le Palais - Yövy palatsissa!Viime Prahan reissumme kesti kuusi päivää ja täten päätimmekin jakaa yöpymiset kahteen eri hotelliin. Koska loman alun yövyimme kauniin Vinohradyn kaupunginosan hotelli Orionissa, valitsimme toisen hotellin vain parin korttelin päässä tästä. 

Koska lomassa pitää olla jotain pientä extraakin joskus, vietimme siis kolme yötä upeassa Hotel Le Palaisissa!Hotellirakennus ja sen pääovi

Hotel Le Palais on rankattu viiden tähden hotelliksi ja siellä sijaitsee myös Spa-osasto. Meillä oli valittuna kahden hengen perushuone, mutta sekin oli hotellin miljöön mukaisesti aivan upea. 


Astu sisään!

Hotellin sisäänkäynti
Pääoven edustan hauska patsas


Hotellin aulassa voit kuluttaa aikaasi joko upeilla nojatuoleilla tai siirtyä hieman sivummalle, kirjaston hiljaiseen tunnelmaan. Sisustuksessa on käytetty väreinä murrettuja, melko vahvojakin sävyjä, jotka toimivat hyvin, luoden kokonaisuuteen lämpöisen tunnelman.


Hotellin aulaa
Aulan nurkkaus
Hotellin aulatiloja
Aulan hauska yksityiskohta; respan edustalla makoileva koirapatsas


Aulassa myös respan lisäksi on baari, josta voit tilata kaikenlaisia drinkkejä ja pientä naposteltavaa. Hotellissa on myös oma ravintola. Huoneita löytyy perushuoneista sviitteihin.


Kuva jostain hotellin käytäviltä
Ravintolan ovelta salista otettu kuva

Yksityiskohta lampunjalasta

Kun kirjauduimme hotelliin, sen jälkeen meitä lähti eräs henkilökuntaan kuuluva opastamaan hotellin sisätiloihin tutustumiskierroksella. Hän kertoili hotellin historiasta, näytti kirjaston, ruokasalin ja vei meidät lopulta huoneeseemme näyttäen elektronisen avainkortin käytön.

Laukkumme tuotiin sitten tämän jälkeen portieerin toimesta huoneeseemme.

Luksuspalvelua.
Hotellin käytävää

Hotellin huoneisiin menevillä käytävillä tuoksuu hyvältä. Ihmettelimme tuota tuoksua, mutta erään kerran huomasimme, että käytävän yhteen sähköpistokkeeseen oli kytkettynä pieni laite, jossa oli jotain vihreää ainetta (laitteen sisään siis näki). Laite oli samanlainen kuin lapsille tarkoitetut yövalot, joita voi asentaa sähköpistokkeisiin. No, tuosta ilmeisesti levittyi käytävään tuo ihana, raikas ja hyvä tuoksu. 


Huoneistomme käytävää

Huoneemme ovenkahva

Plussaa oli mielestämme se, että saimme huoneeseemme elektronisen avainkortin, jota ei tarvinnut palauttaa respaan kun poistuit hotellista, vaan kulkukortti kulki mukanamme ja huoneeseen meno omin neuvoin oli helppoa.


Perushuoneen sänky

Huoneemme sisustusta

Aamuisin huoneesta lähdettyämme palasimme yleensä takaisin loppuiltapäivästä hieman levähtämään. Tällä välin huone oli siivottu, vaihdettu puhtaat pyyhkeet ja kylpyhuoneemme kylpytuotteet (saippuat, shampoot, kylpyvaahtopullot, yms.) oli vaihdettu uusiin. 

Lisäksi huoneeseen oli tuoksutettu jotain ihanaa huonetuoksua; kevyttä ja kukkaista.


Kylpyhuoneen L´Occitanen tuotteita


Tämä hotelli käyttää muuten provencelaisen L´Occitanen tuotteita, ja varsinkin tuo sitruunantuoksuinen kosteusvoide oli aivan ihanaa! Kylpyhuoneessa on suuri kylpyamme, mutta tottakai myös suihku. Ja koska kyseessä on spa-kylpylä, huoneesta löytyvät myös ihanan pehmoiset kylpytakit.

Lepohetken jälkeen lähdimme taas kiertelemään ja kävelemään pitkin poikin Prahan katuja. Kun myöhään illalla saavuimme huoneeseemme, oli huoneemme sänky avattu aamun siivouksen ja petailujen jäljiltä, kylpytossut aseteltu vuoteen viereen ja suklaakaramellit sängyn viereen pöydälle. Pöydällä oli myös lappu, jossa toivotettiin kauniita unia. Pieniä yksinkertaisia yksityiskohtia, mutta niin ihania.


Sisäänkäynti syyskuun illassa


Hotellista on muuten hyvät julkiset liikenneyhteydet, sillä ihan 50 metrin päässä on Šafaříkova-kadulla raitiovaunupysäkki (linja 10, päätepysäkki) ja vihreä metrolinja A (asema Námesti Miru) on sekin kivenheiton päässä. Ja hotellissa toimii oma kuljetus, eli jos haluat lomaasi extraa, maksua vastaan on kuljettaja autoineen sinun käytettävissäsi.

Hieno yöpymiskokemus, joka jää muistoihin!


Me varasimme hotellin Hotels.comin kautta, tässä suora linkki. 
Hotellin takapihan maisema Prahan kaupunkiin


Hotel Le Palais

U Zvonařky 1, Praha 2 (karttalinkki tässä)SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig