8. lokakuuta 2012

“Ladies and Gentlemen, we’ll shortly be landing at Václav Havel Airport…”Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille! Täällä Länsi-Suomessa on vihdoinkin pitkästä aikaa sateeton keli (ainakin vielä), joten toivotaan jatkuvan näin edes tämän yhden päivän.

Viikonloppu on mennyt töissä, pitkissä työpäivissä, joten tässä tulee nyt tällainen nopea postaus, ettei ihan hiljaisuus laskeudu blogin ylle. 

Kirjoitan nyt vielä tuosta Prahan lentokentän nimen vaihdoksesta ja jääköön asia sitten tähän. Kuvia siis viime perjantailta, Havelin lentokentän nimenvaihdosavajaisista. Tekstin lähteenä olen käyttänyt Prahan Radion juttua, jonne löytyy linkki aivan lopusta.Prahaan laskeutuvat lentokoneet eivät enää saavu Ruzyně Airportiin vaan kentälle nimeltä - Václav Havel Airport Prague (Letiště Václava Havla Praha). Noin 80 000 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen, jotta kentän nimi vaihdettaisiin viime joulukuussa 2011 kuolleen ex-presidentin mukaan. 

Lentokentän uusi nimi vihittiin käyttöön perjantaina, 5.10.2012. Juhlatilaisuus järjestettiin terminaalissa 2, josta lähtevät kansainväliset lennot. 


Musiikkia kutsuvieraille - kuva täältä


Kutsuvieraita oli paikalla 500. Mukana oli paljon arvovaltaisia henkilöitä, unohtamatta tietenkään Havelin leskeä, Dagmar Havlováa. 


Miroslav Kalousek, Dagmar Havlová ja Karel Schwarzenberg - kuva täältä


Virallinen nauhan katkaisu - kuva täältä

Dagmar Havlová - kuva täältä

Juhlallisesti silkkinauha katkaistiin ja kenttää juhlittiin päivänä, joka olisi ollut Havelin 76:s syntymäpäivä. Tämän vuoksi myös ulkoministeri Karel Schwarzenbergin koskettava juhlapuhe sivusi tätä seikkaa:

"Meitä on täällä läsnä paljon sellaisia ihmisiä, jotka kokoonnuimme Václavin luokse hänen syntymäpäivinään. Nyt ensimmäistä kertaa hän ei olekaan keskuudessamme. Olen erittäin iloinen siitä, että lentokenttä sai hänen nimensä, koska todellisuudessa hän avasi maailman meille tsekkiläisille. Nyt nuoremme voivat opiskella ja matkustaa ympäri maailmaa, ja tämä kaikki on hänen ansiotaan. Joten toivon, että jokainen tälle lentokentälle astuva ihminen muistaa tätä miestä, joka taisteli meille vapauden."


Kuva täältä


Mukava odottaa seuraavaa omaa laskeutumista tälle uuden nimen saaneelle kentälle; miltä lentokoneen ikkunasta näkyvä teksti näyttää rakennuksen katolla. 

Hetki varmasti menee, ennen kuin nimi vaihtuu entisestä myös netin matkavarausjärjestelmiin. Nopea vilkaisu Travellink-sivuille kertoi, että siellä ei vielä nimeä oltu vaihdettu,  eikä Finnairillakaan. Mutta varmasti jo muutaman viikon päästä uusi nimi komeilee näilläkin sivuilla; kaikki ottaa oman aikansa.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig