5. marraskuuta 2012

6-vuotias valokuvauksen ihmelapsiKuva taivaasta, Kryštof Vaněk - kuva täältä


Tšekkiläinen 6-vuotias Kryštof Vaněk on luultavasti ihmelapsi ja ehdottomasti tämän hetken julkkis: pojan ottamia valokuvia on esitelty kuudessa eri näyttelyissä, joista viisi on ollut esillä Tšekissä (enimmäkseen kahviloissa), viimeisin Dublinissa, Irlannissa.

Tämä pojan valokuvausharrastus alkoi nelisen vuotta sitten lomalla Dublinissa, kun pojan ottamat valokuvat  ihmetyttivät perheen isää ja hän huomasi jo tuolloin pojan lahjakkuuden. Lopulta kuvia näytettiin Přerovin galleriassa ja he halusivat pitää kuvista näyttelyn.  

Neljä vuotta myöhemmin, tämän vuoden kesäkuussa, koko Vaněkin perhe matkusti takaisin Irlantiin mukanaan 600 Kryštofin ottamaa valokuvaa. International School of Dublin piti näyttelyn kuusivuotiaan valokuvista. Hänen vanhempansa ovat jo ajatelleet järjestää toisen näyttelyn Irlannissa ensi vuonna, sillä näyttely on saanut suurta positiivista huomiota maassa. 


Maisemakuva, Kryštof Vaněk - kuva täältä


Arvioidusti Kryštof on ottanut tähän mennessä yli 1000 valokuvaa. Usein aiheissa näkyy taivas, maisema yksityiskohtineen tai hänen pikkusiskonsa; he kun tekevät yhteistyötä.

Näytteillä olevat valokuvat eivät kuitenkaan ole vielä myytävänä, niitä voi vain ihastella. Tarkoitus on vanhempien mukaan jonakin päivänä koostaa kuvista erillinen valokuvakirja, jota sitten myytäisiin. Kirja on vasta suunnitteluasteella.

Pitänee kyllä myöntää, että nuo kaksi ylempänä ollutta valokuvaa, ovat kyllä harmoonisen kauniita; mihin tämä poika vielä päätyykään kykyjensä kanssa!


Valokuvaaja työnsä äärellä - kuva täältä

Holešovin kaupungissa Moraviassa perheensä kanssa asuva pikku-valokuvaaja jatkaa harrastustaan ja näyttelyitään. Canon-merkkinen kamera on isän mukaan pojan suosiossa ; )


Juttuvinkki: Prague Post, kuvat poimittu myös sieltä. 

 
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig