12. marraskuuta 2012

Paahdettua ankanrintaa ja bataattipyreetä Karel Hynekin tapaan




Kokki Karel Hynek - kuva täältä


Pitkästä aikaa ruokaohje ja tämän takana on itse Hotel Pařízin kokki Karel Hynek.

Tänään hän valmistaa grillissä paahdettua ankanrintaa appelsiinilla ja inkiväärillä, sekä lisäkkeeksi "kiharaa kaalia" ja bataattipyreetä.  

Dobrou chuť, hyvää ruokahalua!



Reseptit ovat neljälle hengelle, tee ensin lisäkkeet!




Ainekset bataattipyreeseen:

1 kg kokonaisia makeita bataatteja
½ tl suolaa   
½ tl vastajauhettua mustaapippuria
½ desilitraa kirnupiimää
½ desilitraa täysmaitoa
6 rkl voita

Säädä uunin lämpötila 180 asteeseen ja anna lämmetä. Kun uuni on kuumentunut, aseta bataatit kuorineen foliolla vuorattuun vuokaan, ja paista 45-60 minuuttia. Kuori bataatit heti kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että niitä pystyy käsittelemään. Pilko ne sen jälkeen pienemmäksi ja soseuta perunasoseuttimella (tai monitoimikoneessa, yms.). Lisää suola ja pippuri. Soseutuksen aikana lisää vähitellen kirnupiimä ja maito, sekä lopuksi voi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa vielä ripaus suolaa.



Rapsakkaa "kiharaa" kaalta, Savoijin kaali - kuva täältä

Ainekset kaali-lisäkkeeseen:
 
1 kg "kiharaa" kaalia (esim. Savoijin kaalia)
3 rkl oliiviöljyä
70 g Pancetta-kinkkua, leikataan 4 viipaletta ja pienennetään kuutioiksi (pekoniviipaleetkin käy)
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 oksa tuoretta rosmariinia
suolaa ja vastajauhettua mustaapippuria
½ desilitraa kuivaa valkoviiniä

Pese ja kuivaa kaali, pienennä se sopivaksi paistinpannulle. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy. Lisää kinkku (tai pekoni) murskattu valkosipuli ja rosmariini (rosmariinin neulaset voi nyppiä jos haluat). Paista miedolla lämmöllä. Sekoita kaaliin suola ja mustapippuri. Peitä paistinpannu kannella ja vähennä lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia sekoittaen muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää viini ja hauduta vielä vajaa 10-15 minuuttia.





Ankkaa appelsiinikastikkeessa - kuva täältä




Ankkakastikkeeseen tarvitset:

½ desilitraa tuoretta vastapuristettua appelsiinimehua
1-1/2 desilitraa kana- tai lihaliemitiivistettä (kuutioista)
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl raastettua inkivääriä
4 rkl voita
½ tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
ripaus mukaan raastettua appelsiinikuorta


Laita appelsiinimehu, sekä kana- tai lihaliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sen jälkeen vähennä lämpöä ja jatka kastikkeen kokoon keittämistä noin 15-20 minuuttia, kunnes se on kutistunut alkuperäisestä määrästä puoleen. Lisää sen jälkeen balsamiviinietikka ja raastettu inkivääri, keitä 2 - 3 minuuttia ja lisää voi. Vatkaa vielä hetkinen ja lisää suola, mustapippuri ja appelsiinin kuori. Tarkista maku. Katkaise lämpö, laita kansi kattilan päälle, ota kastike pois liedeltä ja pidä lämpimänä. 


Paahdettua ankanrintaa kasvispedillä - kuva täältä

Paahdetut ankanrinnat:

Tarvitset neljä maustamatonta ankanrintaa, ripaus suolaa ja mustaa pippuria.

Kun grillisi alkaa olla kuuma, laita ankanrinnat arinalle. Grillaa noin 6-8 minuuttia, käännä ja grillaa toinenkin puoli noin 8 minuuttia. Mausta tässä vaiheessa. Isommat rintapalat tarvitsevat hieman pidemmän ajan kuin pienemmät. Anna grillauksen jälkeen lihan vetäytyä hetki. Leikkaa ankanrinnat reiluiksi siivuiksi, aina yksi rinta yhdelle syöjälle.


Aseta lautasille bataattipyree, kaali ja grillattu ankanrinta. Lisää loraus kastiketta ankan lisäkkeeksi. Ruokajuomaksi raikasta vettä tai hyvää ankalle sopivaa puna- tai valkoviiniä maun mukaan.

NAM!



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig