18. marraskuuta 2012

Restaurant Papillon (Hotel Le Palais)
Le Palais, sisäänkäynti, syyskuu 2012Syyskuussa 2012 yövyimme muutaman yön hotelli Le Palaisissa, joka sijaitsee Vinohradyn rauhallisella asuinalueella, vain muutaman kilometrin päässä Prahan keskustasta ja Vanhastakaupungista. 

Tämä viiden tähden hotelliksikin rankattu majoituspaikkamme sisältää myös ravintolan nimeltä Restaurant Papillon, jossa piti käydä eräänä iltana testaamassa minkälaista ruokaa kyseinen paikka tarjoilee.

Valitettavasti valokuvaus jäi taas sijalle kaksi; ykköspaikan vei miljöö ja ruoka, joten aivan kaikkia kuvia ei ole saatavilla. Jotain sentään kameran sopukoista löytyi, joten tässä kertomus omasta ruokakokemuksestamme.

Jutun lopusta löydät linkin ravintolan omille kotisivuille.


Hotellin kirjastotilat, syyskuu 2012


Ravintola kertoo hotellin omilla nettisivuilla tarjoavansa laajan valikoiman moderneja, ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja haute cuisine-annoksia hyvän viinilistan kera. 

Ravintolan miljöö on samankaltainen kuin itse hotelli: upeita tummia ja mausteisia värejä kauniine sisustuksellisine yksityiskohtineen. Lisäksi kesäaikana ravintolassa on avoinna upea terassi panoramanäkymällä Prahan kaupunkiin. 

Viehättävä ja erittäin palvelualtis ilmapiiri tarjoaa myös mukavat kirjastotilat ravintolan ja hotelliaulan läheisyydestä, jossa voi nauttia pieniä snack-annoksia, sekä juomia (kahvia, teetä, olutta, drinkkejä, viinejä, yms.), jos ei halua ruokailla isommin.


Hotellin ovi kertoo tarinaa myös ravintola Papillonista


Astuimme ravintolaan sisään noin kello 18 aikaan alkuillasta ja meidän lisäksemme siellä oli ruokailemassa vain yksi pariskunta. Ravintola koostuu muutamasta isohkosta huoneesta ja näissä samoissa tiloissa tarjoillaan aamuisin aamupalaa hotellissa yöpyjille.

Tarjoilija kehoitti meitä valitsemaan omavalintaisesti paikat, ja koska valinnanvaraa oli, asetuimme yhteen ravintolan huoneista ja saimme olla omassa rauhassamme. Pöytämme sijaitsi ikkunan luona, josta avautui kaunis näkymä Prahan kaupunkiin.


Näkymää ikkunasta, alaosassa näkyy kesäterassin kaidetta


Itse ravintola Papillonin menu näytti kyllä hyvältä, ainakin mitä luimme ruoista. Lista on vaihtuva eri sesonkien mukaan, joten näitä samoja syömiämme ruokia ei mahdollisesti ole enää saatavilla joulun aikaan tai ensi keväänä.

Aluksi otimme aperitiivit (mies perinteisen GinTonicin, minä lasillisen kuohuviiniä). Pyysimme tarjoilijaa suosittelemaan valitsemiemme ruokien kanssa juotavat viinit. 

Lisäksi meille tarjoiltiin itsetehtyä leipää, joita oli valittavana kolmea erilaista. Valitsimme siirappisen tumman, rusinoilla maustetun leivän kumpikin ja se oli kyllä hyvää.


Kermainen kanttarellikeitto, pekonilla ja viiriäisen munallaAlkuruokamme oli kermainen kanttarellikeitto, joka oli maustettu paistetulla pekonilla ja viiriäisen munalla. Annos oli sopivan kokoinen ja kaunis visuaalisesti. Keitto itsessään oli vaahtoista ja kevyttä. 

Sen sijaan alkuruoan maku jäi vajavaiseksi, eikä mitään "nam"-elämystä koettu. Pekoni oli kyllä paistettu mukavan rapsakaksi, mutta kanttarellin maku oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. 


Jo syötyä pääannosta eli karitsaa


Pääruokana meillä oli paahdettua karitsaa. Mukana oli myös linssejä, papuja ja herneitä kermaisessa kastikkeessa, sekä perunamuusia. Perinteistä alkusyksyn ruokaa. 

Ihan hyvä, mutta tämäkään ei saanut meitä hurmion tilaan. Liha ei ollut mureaa tai suussa sulavaa, paistoaste oli kyllä ok eli medium. Ehkä se oli stressikaritsaa tai juoksutettu pitkän matkaa ennen metsästystä  ; )


Jälkiruokasetti


Jälkiruoaksi tuplaespressot ja suklaiset sufflét, ja miehelle lisäksi konjakki. Suklainen jälkiruoka oli kevyttä ja vaahto maukasta, kahvi oli myös hyvä.


Ruokailun päätteeksi istuimme hetken ja mietimme kokemaamme. 

Alkuruoka oli ollut visuaalisesti kaunis, mutta mauton. Pääruoka ihan ok, mutta jotakin siitäkin mielestämme puuttui. Jälkiruoka taisi olla tämän ruokailun kohokohta, sekä ruokaan valittu tumman puhuva maukas punaviini, unohtamatta ihanaa siirappista rusinaleipää!


Restaurant Papillon - kuva täältä

Summa summarum: emme tänne enää palaa, vaikka hotellissa joskus yöpyisimmekin. Olemme saaneet parempia ruokakokemuksia muissa paikoissa, mutta hyvä oli tämäkin kokemusten kirjoon lisätä. 

Muistutan kuitenkin, että olemme yksilöitä ja ehkä sinulle tulee täältä parempi makukokemus kuin meille. 

Jotenkin vain odotimme jotain samaa makukokemusta kuin verratessamme saman tasoisiin paikkoihin; kuten syödessämme Essensiassa tai vaikkapa Tanssivan talon ravintola Célestessä. Ruokakokemusta, jonne vielä palata.

Ravintola Papillon tarjoilee á la carte-menuun lisäksi valmiita menuita alkuruoista pääruokiin, sekä jotain sesonkiin kuuluvaa, kuten tällä hetkellä tätä kirjoittaessani joulu- ja uudenvuoden menuut.

Tästä löydät á la carte-menuun tällä hetkellä (ajantasaisemman löydät sivun alalaidasta, ravintolan kotisivuilta).


Restaurant Papillon (Hotel Le Palais)

U Zvonařky 1, Praha 2 (karttalinkki tässä) 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig