8. marraskuuta 2014

Kirjavinkki


Nyt blogi alkaa ulkomuodoltaan näyttää siltä, jonkalaisena se tästä eteenpäin saakin olla. Entinen kellertävä tausta on vaihdettu harmaan kautta valkoiseen. Ja kuten kerroin, pyrin vastaisuudessa laittamaan tänne vain omia valokuvia, näin nuo netistä liitetyt eivät häviä (kuten olette varmaankin huomanneet niiden  tekevän).

Tulen myös hieman siivoamaan vanhoja tekstejä, joten hetkinen vielä kunnes päästään takaisin arkeen ja uusiin juttuihin. Pohdinnassa on, laittaisinko näiden tekstien loppuosaan pienen koosteen englanniksi; täällä kun näyttää myös vierailevan muiden maiden väkeä silloin tällöin. No, katsotaan mitä tästä kehittyy.
Tässäpä teille kuitenkin jaettu vinkki tänään ilmestyneestä omasta paikallislehdestäni, Satakunnan Kansasta. Kulttuurisivuilla oli arvostelu vastailmestyneestä, suomenkielelle käännetystä kirjasta nimeltä "Vaclav Havelin elämä". Kirjan on kirjoittanut Michael Žantovský. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Markku Päkkilä, kustantajana WSOY ja sivuja yhteensä 486 + liitteet. Aika paketti.


 
 
Suomenkielistä käännöstä kehutaan vivahteikkaaksi ja teos sisältää mm. Havelin presidenttikauden puheiden parhaita paloja (ensimmäistä kertaa luettavissa suomeksi). Kirja käsittelee Havelin elämää paitsi tiukan asialinjaisesti, mutta myös herkullisen värikkäästi. Mukana on myös hauskoja anekdootteja kohtaamisista ja tilanteissa tapahtuneista katastrofeista, joten luulisi kirjan vievän lukijansa mukanaan.
 
(Yllä olevat kuvat on otettu kamerakännykällä, pahoittelen epätarkkuutta kuvissa.)

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig