26. tammikuuta 2015

David Černý: "Kafka; Metalmorphosis" 

Tähän erikoiseen taidemonumenttiin törmäsimme viime Prahan matkalla ja pakkohan sitä oli tutkia, sekä ihmetellä.

Aikaisemmin näillä kulmin kulkiessamme emme ole sitä nähneet, joten jokin uusi juttu sen tuli olla. Mitään laattaa, jossa olisi ollut tieto taiteilijasta ja/tai monumentin nimestä emme löytäneet.
Kotiin päästyä googletin ja googletin, yritin etsiä kadunnimellä ja vaikka millä. Tuottihan haku vihdoin tulosta ja kas kummaa, tekijäksi ilmaantui David Černý. Monumentin nimi on "Kafka; Metalmorphosis".

28. marraskuuta 2014 päivätty juttu kertoo tästä uudesta Černýn taideteoksesta. Tuo iso pää on tehty 42:stä eri viipaleesta, jotka pyörivät niin, että kasvot, jotka ensin ovat aivan tavalliset lähtevätkin pyörimään jokainen viipale hiukan eri tahtiin, joka saa ne näyttämään .. noh, irvokkailta.

Patsas painaa 39 tonnia.

 Taiteilija itse kertoo jossain aiheeseen liittyvässä löytämässäni artikkelissa, kasvojen kertovan olevan kuva taitelilijan omasta psyykkeestä, jonkinlainen henkinen omakuva. Sitä en tekstistä löytänyt, tarkoittiko hän itseään vai Kafkaa. Mutta ehkäpä omaa levotonta itseään; sopisi tyyliinsä ainakin.

Kuitenkin, patsaan luona pieni ihminen hiljentyy : ) Käykäähän katsomassa, osoite alla.

 Osoite/address:

Vladislalova-katu, mutta googleta Národní třída 32/58, Praha 1 > ja siirry Tesco-tavaratalon taka-sisäänkäynnin Vladislalova-kadun puoleiselle aukiolle, siitä patsas löytyy.

  
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig