28. tammikuuta 2015

Karnevaaliaikaa helmikuussa, Masopust v Praze


Vinkkiä teille, jotka olette Prahassa 6. - 17. helmikuuta 2015: te pääsette nauttimaan karnevaalitunnelmasta!


Viikkoa ennen tuhkakeskiviikkoa (joka on laskiaissunnuntaita seuraava keskiviikko), paikallinen Mardi Gran versio Masopust (tarkoittaa tšekiksi ”lihapaastoa”) houkuttelee kaikki kaduille juhlimaan.

Prahalaiseen karnevaaliversioon kuuluu loisteliaita käsintehtyjä pukuja esittelevät paraatit, grillatut ja paahdetut porsaat, teatteriesitykset, sekä erilaiset perhetapahtumat. Tapahtumapaikat sijaitsevat eri puolilla Prahaa.

Hei, tästä alkaa kevät!

Karnevaali-aika täyttää useat Prahan julkiset tilat, kuten palatsit, museot, galleriat, teatterit, koulut, sekä ravintolat ja kaupat.  Praha on siis itsessään yksi suuri tapahtumapaikka. Tämän vuoden ohjelma on hyvin rikas ja jokainen löytää varmaan oman suosikkinsa suuresta tarjonnasta. Böömiläiset karnevaalit ovat vähän kuin uudestisyntymisen eli kevään juhlaa.

Julkisissa paikoissa kuten toreilla tapahtumat ovat tottakai ilmaisia; sekaan vain mukaan juhlimaan. Mutta joitain maksullisia teatteri- ja musiikkiesityksiäkin on tarjolla. Kaikki info löytyy tästä linkistä: http://www.carnevale.cz/

Eri kaupunginosissa juhlitaan vielä extrana pieniä tapahtumia, seuraavassa kaksi ehdotusta.

Muistakaahan, aina on tarjolla grillattua lihaa, olutta ja kuumaa viiniä ... siis jos nälkä pääsee yllättämään.
Karlín (Karlínský masopust)

Lauantaina 7.2.2015 tämä kaupunginosa herää karnevaalitunnelmaan. Kyseisenä päivänä klo 13:00 - 18:30 tarjolla on mm. hevoskärryajeluita, markkinatunnelmaa, kädentaitoesittelyjä ja paljon erilaista ohjelmaa.  Erikoista täällä on mm. hattutanssit eli pukeudu itsetehtyyn (tai ostettuun) karnevaalihattuun ja pistä tanssiksi. Paikalla on orkesteri tahtia antamassa.Osoite/address: Kaizlovy sady, Karlínské náměstí (karttalinkki / map link)

Raitiovaunut/Trams: 8, 24, 52 –  pysäkki/stop: Karlínské náměstí

Metro/Metro: keltainen linja B/a yellow link B - pysäkki/stop: Křižíkova

Břevnov (Břevnovský masopust)

Karnevaalikulkue: 17. helmikuuta klo 15:45 - 17:00.  Kokoontuminsen jälkeen klo 16 kulkue starttaa. Karnevaaliasuin ja naamioin asustettu kulkue suuntaa hotelli Pyramidiin (Hôtel Pyramida). Kulkueen mukana kulkee rumpaleita ja muita muusikoita, sekä jonglööri seurueineen. Pyramidiin päästyään tarjolla on musiikkia ja tanssia, ruokaa ja juomaa.Kulkueen lähtöpaikka/carnival procession starts:  Kaštan ulice Bělohorská 150 (karttalinkki / map link)
Kulkueen päätepysäkki/carnival procession stops: Hôtel Pyramida (karttalinkki / map link)


Raitiovaunut/Trams: 22, 25, 57 - pysäkki/stop: U Kaštanu.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig