24. helmikuuta 2015

Ja tänne me aina palataan: Les Moules

Jep, tiedän. Olen tästä ravintolasta kirjoittanut tätä ennen kerran, mutta koska tänne me aina Prahassa käydessä palataan, muistuttelen teitä uudemman kerran tästä meidän hyväksi havaitusta paikasta.
Les Moules on meidän mielestämme aivan mahtava simpukkapaikka, vaikka tottakai sieltä saa muitakin herkkuja.

Nämä Tanskan rannikolta tuodut simpukat tänne kauniiseen Vanhankaupungin ja Josesofin juutalaiskaupunginosan kupeessa sijaitsevaan Les Moulesiin ovat vain niin suuria ja hyviä, että näihin jää koukuun.
Ravintolan ikkunoista näkyy kaunis juutalaissynagoga (Vysoká synagoga) ja kalliista merkkiliikkeistään tunnettu Pařížská-kadun Vltava-joen puoleinen katuosuus.

Tänne on siis suora kävelyreitti Vanhankaupungin aukiolta juuri tuota Pařížská-katua pitkin.
Sisustus on yksinkertaisen tšekkiläistä, ruskeaa puuta ilman kommervenkkejä. Seinillä on nähtävillä belgialaisia olutmainoksia, useimmat peltisiä, sekä peilejä joihin, on kirjoitettu ravintolan tarjouksia, ja muita mukavia yksityiskohtia.
Palvelu on aina ollut hyvää.
Paras aika, jolloin ravintolaan kannattaa tulla ilman pöytävarausta, on lounasajan ja illallisajan välillä. Silloin löytyy vapaita pöytiä, joskus olemme jopa olleet miltei ainoat asiakkaat. Muutoin suosittelen varauksen tekemistä, sillä paikka on suosittu ja ko. aikoina aina tupaten täynnä.
Radek Vlasák toimii paikan pääkokkina ja täällä Les Moulesissa hän on työskennellyt jo vuodesta 1996.

"Rakkaus hyvään ruokaan, syömiseen ja juomiseen, on mielestäni kokin työn perusta. Työmme on pitää yllä ruoan kauneutta ja monimuotoisuutta, joilla täytämme asiakkaidemme vatsat ja sydämet", Radek kertoo, ja jatkaa:

"Ruoanlaitto on hauskaa. Tšekin klassikot ovat edelleen lähinnä sydäntäni, vaikka haluankin käyttää paljon erilaisia raaka-aineita, sekä oppia paljon uutta muualta maailmasta. Ei mikään ole parempaa kuin nähdä työni tulos, sen syntyminen alusta ja päätyen asiakkaan eteen juuri oikeanlaisena. Nautin työstäni ja saan siitä päivittäin paljon iloa".
Michal Kohout toimii Les Moulesin olut-sommelierina. Paikkahan on täynnä erinomaisia belgialaisia oluita ja kun oluen maassa ollaan, tottakai muutakin listalta löytyy.
 
"Työskentely ravintoloissa ja gastronomia oli jotain, jota olen aina halunnut tehdä, mutta en ollut täysin varma, mitä täsmällisesti olisin lähdössä opiskelemaan. Oluesta pidin, joten mielessäni oli jotakin siihen liittyvää. Kun tein ensimmäisen vierailuni Belgiaan ja, jossa tutustuin myös eri maailmojen oluisiin, tiesin mitä halusin. Belgialaisesta oluesta kiinnostuin ja siitä se sitten lähti", Michal kertoo.
Ravintola Les Moulesin omat kotisivut löydät tästä linkistä: http://www.lesmoules.cz/en/
Osoite/Address:

Les Moules

Pařížská 19/203, Praha 1 (karttalinkki / map link)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig