19. helmikuuta 2015

Matějská pouť, huvipuisto- ja markkinatunnelmaa koko kevään 

En tiedä missä muualla nautitaan ympäri vuoden kaikista mukavista perhejuhlista, mutta pitänee sanoa, että Keski-Euroopassa osataan.

Monesti täällä meillä, pimeässä Pohjolassa tämä joulun jälkeinen aika tuntuu pitkältä ja pimeältä. Keski-Eurooppa sen sijaan tarjoaa tällekin ajanjaksolle kaikenlaista mieltä nostattavaa tapahtumaa, monet niistä jopa vuosisatojen ajan juhlittuja ja jo perinteeksi muodostuneita.


 

Myös Prahassa tuntuu joka kuukausi tai jopa viikoittain olevan jotain mukavaa meneillään, joten tähän aikaan sinne matkustaville löytyy aina jotakin katsottavaa kauniin kaupungin lisäksi.

Pyhän Matteuksen juhlat, jotka alkavat 28. helmikuuta ja jotka jatkuvat aina 19. huhtikuuta asti, joita paikalliset kutsuvat nimellä Matějská pouť, ovat Tšekissä suuresti kunnioitettu perinnetapahtuma, joka on todella viihdyttävä ja perheystävällinen.

Ensimmäinen festivaali järjestettiin kirjallisten tietojen mukaan jo yli 410 vuotta sitten. Prahan juhla-alueella, Výstaviště Holešovice, on noin 130 eri vetonaulaa ja nähtävyyttä, joihin lukeutuvat esimerkiksi vuoristoradat, kummitustalot, karusellit, vesiputoukset, virtuaalitodellisuutta taikovat laitteet, kanuunankuulat, vesimaailma, sekä maailmanpyörä. Huh huh!
Pääsymaksu alueelle on aikuisilta 25 korunaa, lapsilta 10 korunaa.


Tapahtuman omat kotisivut löytyvät tästä, www.matejskaput.cz , siellä mm. kartta alueesta. Valitettavasti sivut ovat vain tšekin kielellä.

Pääset alueelle helpoimmin raitiovaunuilla, sillä pysäkki on aivan alueen edessä. Tänne kulkevat ratikkalinjat 12, 17 ja 24.

Alueen karttalinkki tässä.SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig