12. helmikuuta 2015

Saisiko olla lasi "keväistä" kuumaa viiniä?






Kuuma viini on paikallaan talvisilla Prahan kaduilla, mutta silmiini osui resepti vaaleammasta vaihtoehdosta, joka mielestäni sopisi hyvin näin kevään korvalle.

Itse ei olla reseptiä vielä kokeiltu, mutta laitan tämän nyt jakoon teille. Määrästä riittää usealle henkilölle, joten puolittakaa vaikka ohjetta saadaksenne sopivan määrän. Ja sitten vain termospulloon mukaan talvirientoihin!


Vin Chaud Obernois / Vaaleaa kuumaa viiniä

1-2 pulloa Alsacen valkoviiniä
1 vaniljatanko
3 cm kanelitanko
3 tähtianista
2 tl muskottipähkinäjauhetta
3 katajanmarjaa
100-200 gr sokeria (maistele ja lisäile oman maun mukaan)
1 rkl raastettua sitruunan- ja appelsiininkuorta

Sekoita mausteet ja sokeri kattilaan, anna sulaa. Lisää tilkka viiniä ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes sokeri liukenee. Pidä lämpö kuitenkin alhaisena ja anna seoksen hautua 20 minuuttia Lisää loput viinistä, halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää ne seokseen. Kuumenna noin 60 C-asteiseksi. Kaada seos siivilän läpi ja laita kuuma viini termoskannuun tai tarjoile heti lämpimänä.




SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig