9. maaliskuuta 2015

Pääsiäismarkkinat 2015

 
Praha, Tšekin pääkaupunki, houkuttelee kävijöitä nauttimaan pääsiäisen tapahtumista.

Vuotuiset pääsiäismarkkinat ovat tänä vuonna 21.3. - 12.4.2015, ja tapahtuvat pääosiltaan kolmella Prahan kuuluisimmista aukioista:

- Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí),
- Václavin aukio (Václavské náměstí) ja
- Tasavallan aukio (Náměstí Republiky).

Markkinat ovat avoinna päivittäin klo 10 - 22.

 Vanhankaupungin aukio tarjoaa tänä vuonna yli 90 perinteistä tšekkiläistä pientä puumyymäläkojua. Näistä voi ostaa kauniita käsinmaalattuja pääsiäismunia, nauhoja, puisia leluja ja nukkeja, sekä muita erilaisia pääsiäiskoristeita, sekä käsityötuotteita.

Pääsiäismarkkinoilla vierailee päivittäin keskimäärin 10 000 ihmistä ja heille tarjotaan myös musiikillista viihdettä musiikin kera, sekä erilaisin kansantanssiesityksin.

Vanhankaupungin aukiolla on lapsille tarjolla kädentaitopaja ja muutamia pääsiäiseen sopivia eläimiä rapsuteltavaksi.


Ja markkinoillahan ei ketään jää nälkäiseksi, mikäli se vain itsestä on kiinni: Prahan kinkkua grillaillaan, samoin kuin herkullisia itsetehtyjä makkaroita  "Klobása", olutta ja kuumaa viiniä "Svařené víno" tai "Svařák on saatavilla. Myynnissä on kakkuja ja leivonnaisia ​​ja tietysti hyvää kanelisokeri-kierrepullaa: '"Trdelník".


Ja lopuksi vielä englanninkielinen sivusto, josta löydät lisää mukavaa nähtävää ja tekemistä pääsiäisen aikaan Prahassa, klikkaa: Easter in Prague

 * Kuvat vuoden 2010 pääsiäismarkkinoilta Prahasta


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig