30. maaliskuuta 2015

Vanhaa ja uutta; Mondo matkaopas Praha


"Yleensä se tapahtuu aina samalla tavalla: Prahan keskustassa kuljeskellessaan sitä kääntyy puolihuolimattomasti jollekin pienelle sivukujalle, ja yhtäkkiä edessä on puinen ovi menneisyydestä, taikaportti tsekkiläiseen sielunmaisemaan, tupakansavun ja tuoppien reunan yli, kuohuvan oluen maailmaan"

(Helin 2013, 49).


Translation: I am sorry, this is only in Finnish this time.Antti Helinin kirjoittama Mondo matkaopas Praha on vihdoin saapunut kotiimme tuona uutena päivitettynä versiona. Edellinen vuodelta 2004 olikin jo hiirenkorvilla, tämä uusi painos vuodelta 2013.

Vielä en ole sen kummemmin ehtinyt tuota uutta painosta tutkailemaan, mutta nopeasti silmäillen opukseen on tullut ainakin uusia otsikoita.

Jonkin verran on tullut matkaoppaita selattua tästä meille tutuksi tulleesta kaupungista, mutta tuo Helinin kirjoittama opas on kyllä ollut vertaansa vailla. Jos siis vielä pähkäilet, mistä tai minkä matkaoppaan mukaasi ottaisit Prahaan, osta tai ota mukaasi tämä.
Toinen, hyvä vaihtoehto on Ahtolan ja muiden kirjoittama Suomalainen matkaopas Praha-Tsekki-Slovakia (2006). Tämä on kulkenut mukanamme toisena matkaoppaana ja teos on koettu hyväksi varsinkin matkoille Prahan ulkopuolelle, toisiin kaupunkeihin.Helin, Antti. 2013. Mondo matkaopas Praha. Keuruu: Otavan kirjapaino
Ahtola, Janne & Lehtipuu, Markus & Pulli, Aki & Savitie, Ilona. 2006. Praha-Tsekki-Slovenia. Keuruu: Otavan kirjapaino.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig