25. huhtikuuta 2015

Noitien yö, čarodějniceMeillä täällä Suomessa vietetään vappuaattoa 30.4., mutta Tšekissä vietetään Noitien yötä! Tämä tapahtuma on vähän samankaltainen kuin Halloween, mutta pääasiassa se on perheen juhla.

Tuolloin poltetaan kokkoja, joissa palavat nuket (noidat), jotka ovat tuoneet marraskuussa kylmän ja pimeän tullessaan. Kun noidat poltetaan, saadaan lämpimät kelit takaisin ja samalla juhlistetaan hedelmällisyyden ja istuttamisen alkua.

Suurin noitajuhla järjestetään Prahan Ladronka-puistossa ja sinne on vapaa pääsy. Kello 15 poltetaan kokko nukkeineen ja juhlat päättyvät klo 21-22 välillä ilotulitukseen. Alueella on kaikenlaista nähtävää aina käsityötaitonäytöksistä musiikkiin ja lauluun. Markkinajuhlaan tietysti kuuluvat grillituotteet ja juomat, joita voi ostaa alueen pienistä kojuista.

HUOM: Muuallakin Prahan aukioilla järjestetään pienimuotoista toimintaa. Esimerkiksi Prahan keskustassa Petřínin puistoon kannattaa suunnata, jos ei tuo bussimatka Ladronka-puistoon pahemmin houkuttele. Ja Kampa-aukiolla poltellaan myös noitakokkoa kello 20.Ladronka, Praha 6 (karttalinkki / map link)

Puistoon pääset bussilla nro 191 tai 510, jää pois Tomanova-kadulla, pysäkin nimi U Ladronky.

(Kuva lainattu täältä / Picture here)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig