28. kesäkuuta 2015

Queen Bohemian Lager - uusi olut markkinoille


Kuva Expats.cz


Aivan kohta tulee kuluneeksi 40 vuotta maailman superbändi Queenin kappaleen "Bohemian Rhapsody":n julkaisemisesta. Kappale, jota paitsi on soitettu miljoonasti ympäri maailman, mutta jota myös on aikojen saatossa parodioitu huumorin avulla.
 
Queen-yhtyeen keulahahmo Freddie Mercury esitti kappaleen vuonna 1975 julkaistussa albumissa A Night at the Opera, ja tästä nimenomaisesta kappaleesta tulikin melkoinen hitti.
 
 
Kuva www.thedrinkbusiness.com
 
 
Bohemian Rhapsody:n juhlavuoden kunniaksi Tshekin Itä-Böömissä sijaitseva Protivín-panimo tuo markkinoille oluen samoilla nimillä, Queen Bohemian Lager.

Queenin markkinoinnista kerrotaan, että heiltä meni kauan sen oikean panimon löytämiseen, mutta vihdoin se löytyi Tshekistä. Yksi tärkeä pointti oli, että oluen täytyy olla suodattamatonta, aitoa ja hyvää tuotetta.
 
 
Kuva www.pbs.twimg.com
 
 
 
Kyseisessä panimossa työskentelee myös vuoden 2014 panimomestari Michal Voldrich. Tuote tehdään pehmoisesta tshekkiläisestä vedestä, Moravian alueen ohrasta ja Žatecin alueen humalasta.
 
Tämä 4.7 % vahvuinen lager tulee myyntiin ensin Euroopassa ja sen jälkeen se jalkautetaan muuallekin maailmaan. 12 pullon paketti on alustavasti hinnoilteltu Tshekissä 799 korunaan eli noin 29 euroon (2,40 euroa pullo). Lagerin hinta ei siis ole perinteisen tshekkiläinen; tässäkin merkki näköjään maksaa eli Queen. Mutta kuitenkin tätä olut-uutista on hehkutettu Tshekkien medioissa viime päivinä ja onhan tämä hieno tempaus kaikin puolin.
 
Aivan tavallisiin lähikauppoihin olutta ei kuulemma tule myyntiin vaan hieman "erityisempiin oluisiin erikoistuneihin myymälöihin", ja ainakin Britanniassa, tuotetta voi ostaa nettimyynnistä.  Odotellessa voipi kuunnella Queenin itsensä esittämää Bohemian Rhapsodyä vaikkapa YouTubesta:
 
 
 
 
 
 
 
 
Artikkelit tässä ja tässä.
 
 
 
 
 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig