2. kesäkuuta 2015

Restaurant Aromi - ripaus italialaista tunnelmaa

Praha on yllätyksiä täynnä, ja mukavia sellaisia; sen huomasimme jälleen kerran. Kun Vietnamilaisilta markkinoilta lähdimme kävelemään , niin matkamme suuntautui markkinapaikkaa lähellä olevalle Mánesova-kadulle. 
Hetken rauhassa käveltyämme ja kauniita taloja ihasteltuamme eteemme tuli ravintola, Restaurant Aromi. Katseemme kiinnittyi ensin sen ulko-ovessa oleviin useisiin Michelin-tarroihin. Tutkailimme myös ulkopuolella olevaa ruokalistaa. "Paikkahan taitaa olla hyvä", ajattelimme ja astuimme sisään hetken mietittyämme.

Nälkä meillä ei ollut, joten päätimme ottaa lasilliset viiniä ja samalla istua hetken ravintolan sisätiloissa tutustumassa päällisin puolin miljööseen.
Italialainen Restaurant Aromi on perustettu vuonna 2005 ja se tarjoilee pääasiassa mereneläviin perustuvaa menuutaan, mutta muutakin listalta löytyy. Omistaja Riccardo Lucquen tarkoitus on tuottaa ruoka puhtaista ja hyvistä raaka-aineista, ja osa näistä tuodaankin suoraan pieniltä italialaisilta tuottajilta. Ruokalistaa on muokattu hieman tshekkiläiseen suuhun sopivammaksi, täysin italialaista se ei ole. 

Yksi Restaurant Aromin erikoisuus on 300 eri lajin grappavalikoima (kuva alla, osa grappavalikoimaa). Kesäiselle terassille mahtuu 40 asiakasta.
Aromi on saanut elinaikanaan useita kansainvälisiäkin palkintoja hyvästä palvelusta ja ruoastaan, kuten ulko-oven Michelin-tarratkin kertovat. Se on myös rankattu maailman 10 parhaimman ravintolan joukkoon vuonna 2005 ja parhaimmistossa se onkin hyvin pysynyt. 
Ravintola löytyy myös useista Prahan matka-oppaista ja netin ravintolavinkeistä, joissa sitä suositellaan. Varsinkin Fine Dining-tyylistä ruokapaikkaa etsiessä Aromi mainitaan useassa eri vaihtoehdossa kaupungin parhaissa ruokaravintolalistoissa.
Me valitsimme lasilliset italialaisia viinejä, itselleni pyysin tarjoilijaa suosittelemaan jotakin "kesäistä, kevyttä ja kukkaista" valkoviiniä ja mieheni tilasi täyteläistä punaviiniä. Tarjoilijan ehdottamat valinnat menivät kyllä nappiin. Lähtiessämme paikan omistaja Lucuqen toivotteli ovella meille vielä hyvää päivänjatkoa ja tervetuloa tänne seuraavalla kerralla syömään. Lupasimme palata. Ja niin myös teimme.
Toinen täsmäisku Aromiin tapahtui terassin puolelle seuraavana päivänä, sillä olimme jälleen kävelleet Vinohradyssa ja ennen hotellille menoa ajattelimme vielä käydä tässä paikassa. Jälleen tosin vain nauttimassa oluen ja viinin.

Tällä kertaa meitä palveli miespuolinen tarjoilija, joka olikin erittäin puhuvainen ja niinpä juttelimmekin hänen kanssaan laidasta laitaan. Kyselimme myös tarjoilijalta heidän menuustaan ja hän suositteli hummeria, joka valmistetaan asiakkaan toivomalla tavalla. Ovat kuulemma hyviä ja suosittuja, mutta ei pikkunälkään, sillä niiden koko on kuulemma melkoinen.

Paikan omistajakin näytti olevan jälleen paikalla ja hihkaisi meille vielä "moit" ennen kuin jatkoimme matkaa. 

Tänne vielä palataan, mutta seuraavalla kerralla nälkäisenä! Siitä toivottavasti pääsen vielä kertomaan näillä sivuilla.


Pöytävaraus varsinkin illalla on suotavaa. Sen voi tehdä netin kautta heidän omilta kotisivuiltaan, soittamalla puhelimitse tai käymällä paikassa.


Osoite:

Restaurant Aromi

Mánesova 1442/78, Praha  (karttalinkki tässä)

Näppärimmin pääset tänne metrolla: vihreä A-linja - jää pois pysäkillä Jiřího z Poděbrad. 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig