29. elokuuta 2015

Raiteiden voitelijasta tuli fanituskohde
Viime Prahan reissullamme kadulla kävellessämme vastaamme ajeli kuvassa näkyvä laite ja ikuistimme sen kameralla; takaapäin tosin. Mietittiin, että jonkinlaisesta huolto-raitiovaunusta on pakko olla kyse jo ajoneuvon värityksen ja muodon vuoksi, ja sellaiseksihan se paljastuikin.


Kyse on "raiteiden voitelijasta", näin suomalaisittain käännettynä. Ajopeli levittää kevyesti rasvaa raitiovaunujen raiteisiin, jotta ne eivät kolisisi ja matkanteko sujuisi hiljaisen kevyesti. 

Kyseinen voiteluajoneuvo on muuten ainoa laatuaan koko Tšekissä ja se onkin herättänyt paitsi hilpeyttä, myös kiinnostusta. Siksipä kyseinen vehje on saanut omat Facebook-sivut; kyllä vain. Tykkääjiä on kertynyt jo reilut 5000 tätä kirjoittaessani ja kiinnostus on kasvusuuntainen. Tarkoituksena on ikuistaa itsensä ajokin kanssa ja lisätä kuva ko. Facebookin sivulle, mutta tottakai muitakin havaintoja vaunun liikkeistä saa kuvata ja sivuille laittaa.

Ole siis tarkkana Prahan kaduilla kulkiessasi ja kamera valmiina : )


Eikä tässä vielä kaikki: rasvausvaunu on saanut hetki sitten myös oman sävellyksensä, oman biisin nimeltään "Mazací", jonka taustalla on bändi nimeltä 2MS.

Vain tšekkiläinen ymmärtää varmasti tämän huumorin, mutta pakko oli tämä info tännekin omille sivuille laittaa, on se vaan asiana aika hauska ; )


Aikatauluhakua, missä vaunu milloinkin kulkee,  löydät maan omalla kielellä tästä. Sivustoa ylläpitävät fanit omintakeisesti.Ja ohessa tuo hieman surumielinen Mazaci-biisi, olkaapa hyvät:


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig