27. elokuuta 2015

Syyskuun viinifestivaaleja Prahassa 2015

Syyskuu on viinifestivaalien aikaa ja Praha ei jää siinäkään jälkeen muista kaupungeista. Ohessa teille syyskuussa Prahaan menijöille muutama käyntipaikkavinkki, mikäli olette viininystäviä.4. - 5.9. Vinobraní v edenu (Eden Wine Festival)

Eden-ostoskeskuksessa viininmaisteluiden lisäksi tarjolla pikkupurtavaa. Pääosassa Moravian alueen viinit. Aamusta iltaan avoinna. Liput aikuisilta päiväksi 160 korunan verran.

Osoite: 

Nákupní centrum Eden

U Slavie 1527, Praha 10 (karttalinkki

Tänne pääset mukavasti raitiovaunulla, linjat 6, 7 ja 22 kulkevat Vršovická -kadulla, jää pois pysäkillä Koh-i-noor, siitä on pieni kävelymatka Edeniin.

11. - 12.9. Vinohrady Wine Festival

Vinohradyn alue on wanhaa viininviljelyaluetta ja sinnehän sopii erittäin hyvin syksyiset viinijuhlat. Jiřího z Poděbrad -aukiolle on erittäin helppo mennä, sillä vihreän metrolinjan A yksi pysäkeistä on aivan tuon aukion vieressä; metrotunnelista valitse ulosmenoväyläksi maan pinnalle ko. nimi niin pääset erikoisen kirkon luokse ja olet kohteessa. Pääosassa Etelä-Moravian viinit, myös Vinohradyn omia viinejä on edustettuna. Täälläkin kansanmusiikkia ja -tanssia tarjolla korviin sekä silmiin ; ) Aamusta iltaan.

Osoite:

Jiřího z Poděbrad, Praha 3 (karttalinkki)

Eli parhaiten pääset tänne vihreällä metrolinjalla (A), jää pois pysäkillä Jiřího z Poděbrad.

12.9. Staročeský Dožínkový jarmark

Tämä markkinapaikka on hieman kauempana, joten jos kiinnostaa lähteä omin päin tutustumaan keskustan ulkopuolelle, tartu tähän vinkkiin:

Hieman syysmarkkinoiden tai sadonkorjuujuhlien tapaiset meiningit ovat käynnissä yhtenä päivänä klo 10 - 18, kuvasta päätellen jonkinlaisen entisen luostarin sisäpihalla (?). Täälläkin pääset paitsi maistamaan viinejä, niin tarjolla on mm. ostettavia vihanneksia, hedelmiä ja käsitöitä. Tanssiesitykset ja musiikki antavat rytmiä kävelyn lomaan, unohtamatta erilaisia kädentaidon esittelijöitä kuten takojia ja kutojia. Sisäänpääsymaksu aikuisilta 80 korunaa.

Osoite:

Kubatova 32/1, Praha 10 (karttalinkki)

Tänne pääsee vain bussilla, bussit nro 177 ja 506 kulkevat Doupovská -kadulla,  jää pois pysäkillä Toulcův dvůr, siitä on hieman kartan mukaan kävelymatkaa paikalle.
 12.9. Trojské vinobraní (Troja Wine Festival)

Troijan linnalla pidettävät viinifestivaalit kestävät vain yhden päivän, ja kas kummaa, jälleen tuo samainen 12.9. päivä! Troijan linnahan sijaitsee aivan eläintarhan vieressä, joten tässähän voit lyödä ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ensin eläintarhaan ja sitten maistelemaan viinejä, ja syömään pientä tarjottavaa. Täälläkin musiikkia ja tanssia esityksineen tarjolla. Avoinna klo 11 - 20, ja tänne saattaa olla myös jonkinlainen pääsymaksu, siihen kannattaa varautua.


Osoite: 

Trojské zámku (Troijan linna)

U trojského zámku 4/1, Praha 7 (karttalinkki)

Tänne pääsee eläintarhan bussia käyttäen seuraavasti: eläintarhaan pääset yhdistelmällä metro ja bussi. Ensin metropysäkki Holešovice nádrazi (punainen linja C), jonka edustalta lähtevät bussit suoraan eläintarhaan. Bussin tunnistat kyltistä Zoo tai numerosta 112. Busseja menee noin vartin välein ja päätepysäkki on eläintarhan ovilla, linna on sitä vastapäätä.


Mainossivu maan omalla kielellä tässä.
19.9. Malostranské Wine Festival

Kampa-saarella järjestettävät festarit kestävät yhden päivän, mutta tänne pääsee näppärästi Kaarle-siltaa pitkin, joten välttämättä julkisia kulkuneuvoja ei tarvita, mikäli hotellisi sijaitsee näillä kulmin. Klo 14 - 22 välillä suuntaa kulkusi tänne, ei pääsymaksuja.

Tapahtuman omat kotisivut maan kielellä löydät tästä, siellä on luettavissa myös ohjelmatietoja (Program).


Osoite:

Kampa-saari (karttalinkki)


****************************************************


Ja muista syyskuun viinifestivaaleista voit lukaista tästä linkistä.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig