22. marraskuuta 2015

Prahan joulutorit & -markkinat 2015
Joulufiilistelyt alkakoon! Tässäpä teille infoa Prahan muutamista joulutoreista tänä vuonna 2015.

Ja teille, jotka kenties matkaatte ensimmäistä kertaa Prahaan juuri tässä joulunaikaan, kerron, että tulette saamaan aimo annoksen joulua sydämiinne näistä ihanista tuoksuista ja tunnelmista, joita joulutorit ovat pullollaan!

Joulutorit aukeavat pääsääntöisesti aamulla klo 9-10 aikaan, ja sulkeutuvat iltaisin klo 19-22 välillä, jotkut torit ovat avoinna aivan yömyöhään ja puolille öin asti, varsinkin ruokakojut. Ja huomatkaa, että nuo päätorit ovat avoinna markkinoineen uuden vuoden yli, joten teillekin, jotka suuntaatte Prahaan uuden vuoden viettoon riittää vielä markkinatunnelmaa.

Kaikki tämän jutun kuvat ovat vuodelta 2011, joulunalusmatkaltamme Prahaan. Tuolloin ei lunta maassa ollut, mutta se ei tunnelmaa haitannut ollenkaan.
Mutta pidemmittä puheitta, tässä listaus ja klikkaamalla vahvennettua paikannimeä avautuu karttalinkki.


Náměstí Míru 

Ihanan Vinohradyn-kaupunginosan joulutori, avoinna 20.11. - 24.12.

Vihreän linjan metro A, ja pysäkki Náměstí Míru - olet kohteessa. Myös raitiovaunulinjat 10, 16 ja 22 ainakin menevät tämän aukion sivuitse, jää pois pysäkillä Náměstí Míru.Ja jos edellisen joulutorin käy kurkkaamassa, kannattaa kävellä myös seuraavalle: Vinohradyn puolella sijaitseva pikkuinen joulutori, Náměstí Tylovo, avoinna 23.11. - 24.12. 

Jos et kävellen ollut liikkeellä tuolta edelliseltä torilta, niin punainen metrolinja C, ja pysäkki I. P. Pavlova - tästä on pieni kävelymatka aukiolle. Myös vihreän linjan metro A, ja pysäkki Náměstí Míru ovat lähellä. Raitiovaunulinjat 10, 16 ja 22 kulkevat pienen kävelymatkan päässä, pysäkki Náměstí Míru.


Prahan linna-alueella, Náměstí u svatého Jiří -aukiolla pidetään myös joulumarkkinat, avoinna 28.11. - 3.1.2016. Markkinat avoinna ko. aikana päivittäin klo 9-21, käynti U Prašného mostu -kadun kautta.Eli Tasavallan aukion joulutori, aivan Palladium-ostoskeskuksen vieressä, avoinna 28.11. - 1.1.2016.

Keltainen metrolinja B, ja pysäkki Náměstí Republiky - olet kohteessa. Myös raitiovaunulinjat 5, 8, 14, 24 ja 26 menevät ihan liki, Na Poříčí -kadulla - jää pois pysäkillä Náměstí Republiky.

Ja tähän lopuksi nuo kaksi suurempaa ja perinteistä joulutoria:Eli Vanhankaupungin aukio. Joulutori avoinna 28.11. - 6.1.2016. Tällä aukiolla tapahtuu koko joulunajan, mm. joulukuusi paljastetaan joulukauden avauksessa 28.11., sekä viime vuonna aukiolla pidettiin joulumessu; katsotaan kuinka tänä vuonna onnistuu.

Lähin julkinen kulkuväline Vanhankaupungin aukiolle on vihreä metrolinja A - jää pois pysäkillä Staroměstská, siitä on kävelymatka aukiolle.


Václavin- tai Wencelauksen aukio, täällä joulutoreillaan 28.11. - 6.1.2016.

Parhaiten tänne pääset vihreällä metrolla A  tai keltaisella linjalla B - jää pois pysäkillä Můstek.
Tästä se sitten lähtee tämä joulunaika, varsinainen taika-aika ; )

SHARE:

4 kommenttia

 1. Suuntaan Prahaan jouluksi, kymmeneksi päiväksi. Ainakin kauppojen pitäisi olla auki - osin- ainakin suurimmat kaupat, ja joulutoreja näyttää riittävän. Myös kulttuuritarjontaa on, tosin epäilen kerkiänkö saada enää lippuja.

  Mikä ihmetyttää, on matkailijoiden erilaiset arviot Prahan hintatasosta. Jotkut sanovat että halpaa, jotkut eivät. Ainakin ruoka näyttäisi olevan selvästi halvempaa. Jos kosmetiikan ostaa saksalaisista halpisketjuista (DM, Rossman), se tulee halvaksi mutta eäilen että normikosmetiikka on muutoin Suomen hinnoissa. Muuten epäilen myls, että esim. vaatteet ovat samanhintaisia kuin Suomessa. ---Onko muuten olemassa prahalaisia erikoisia ja luovia vaate- tai korusuunnittelijoita joita voisitte suositella? En halua ostaa mitään halpis- tai kv-ketjujen vaatteita, vaan jotain persoonallista. Mukavimmat muistot matkoilta ovat juurikin paikalliset, omaperäiset tavarat ja vaatteet sun muut. En mene ostamaan HM:n vaatteita :D

  VastaaPoista
 2. Vielä kysymys: jos viivyn nyt 10 päivää, millainen liikennekortti olisi kaikkein järkevin?

  VastaaPoista
 3. Hei! Valitettavasti tämä vastaus taitaa tulla myöhässä (?)ja mahdollisesti olet jo Prahassa, mutta nopeasti jotain pientä vastailen kuitenkin. Eli ehdottomasti kannattaa ostaa kolmen vuorokauden voimassa oleva julkisen liikenteen lippu, hinta muistaakseni noin 320 korunaa tai sillä main. Tulee hiukan halvemmaksi kuin vuorokauden lippu(110 korunaa). Saattaa olla, että myynnissä on muitakin ns. pidempiä vaihtoehtolippuja, niitä kannattaa kysyä lipunmyyntiluukulta metron alakerrasta. Me kun olemme viipyneet max. viikon verran Prahassa niin meille ovat riittäneet nuo kolmen päivän liput, ostettu sitten uusi satsi kun edellinen on loppunut.

  Se on totta, että vaatteet ovat Prahassa samoissa hinnoissa kun Suomessa. Mitään erityistä merkkiä tai myymälää en pysty vinkiksi antamaan, sillä me olemme huonoja turisteja siinä mielessä, että vaatteita emme matkoiltamme ole useinkaan juuri ostaneet. Prahan kaduilla kävellessä ja liikkeitä silmäillessä löytyy kyllä pieniä mukavia vaateputiikkeja, joista saattaa tehdä löytöjä. Ja ennen matkaa kannattaa googlailla lisäksi paikallisia vintage-vaateliikkeitä jos sellaisista tykkää. Outlet-myymäläkylässä Prahan ulkopuolella myydään sielläkin maan omia vaatemerkkejä kansainvälisten lisäksi; Fashion Arena Prague Outlet. Siitä infoa lisää myös tässä blogissa.

  Ja vaikka Prahastakin löytyy ostoskeskuksista kosmetiikkamyymälöitä, niissä samat merkit ovat samanhintaisia kuin meilläkin. Nuoremmat näyttävät pitävän erityisesti esim. Václavin aukiollakin sijaitsevan Sephoran-myymälöiden valikoimista. Lisäksi kaupungista löytyy myös luonnonkosmetiikkaa myyviä liikkeitä kuten Manufaktura-kaupat.

  Ihanaa joulumatkaa sinulle Prahaan, toivottavasti tästä lyhyestä & valitettavan myöhäisestä vastauksesta oli edes jotain hyötyä ; )  Bata-kenkämyymälät ovat paikallisia, tosin niistäkin löytyy kansainvälistä merkkiä myös.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig