14. elokuuta 2016

Dvořákia korvien täydeltä ja yksi konserttivinkki syyskuulle: Tallis ScholarsPrahassa jälleen syyskuun myötä kunnioitetaan edesmennyttä säveltäjää Antonín Dvořákia festivaaleilla, joista bongasin yhden konserttivinkin teille, jotka olette Prahassa 20.9.2016. Konserttiin näytti olevan vielä seisomapaikkoja hintaan 11,20 euroa, mutta istumapaikan saa hintaan 18,90 euroa. Konserttipaikka on linnakukkulalla ja kolmannella linnapihalla sijaitseva Vituksen katedraali. Ja jos et vielä ole tuohon upeaan kirkkoon tutustunut, tässä siihen olisi oiva tilaisuus. Konsertin ovet sulkeutuvat klo 19:55 ja se kestää klo 22 asti.
 
Ilta vietetään Tallis Scholars -lauluyhtyeen kera ja esitys koostuu (infon mukaan) renesanssiajan vokaalilaulannasta, mutta mukaan on sekoitettu rytmejä ja tunnelmia nykymusiikista. Uskon, että kirkon akustiikka antaa oman mausteensa kauniin miljöön kanssa tähän ainutkertaiseen kokemukseen - joten, otahan vinkistä kiinni! Klikkaa tästä lisäinfo, sieltä voi ostaa liput ja näet lisäksi istumapaikat, josta voit valita itsellesi sopivan.
 
Antonín Dvořák (1841 - 1904) oli böömiläinen säveltäjä, jonka kuuluisimpia teoksia ovat H-molli sellokonsertto, 9. sinfonia "uudesta maailmasta", sekä ooppera Rusalka. Säveltäjä vietti Prahassa suurimman osan elämästään ja ensimmäisen sinfoniansa hän kirjoitti 24-vuotiaana.
 
 Dvořákova Praha -festivaali järjestetään 4. - 24.9.2016 ja festivaalien kotisivut löydät tästä.
 
Sieltä muuten löytää myös pukukoodit tilaisuuksiin, esimerkiksi tuon vinkkini sivulla lukee "Dress  code: casual". Näin ei tarvitse miettiä pitääkö olla "oikein iltapuku" vai riittääkö siisti arkivaatetus. Tässä kohdin siis riittää : )

 

Kuva: täältä - muokattu.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig