3. elokuuta 2016

Mitä turistina haluaisit Prahasta tietää?
Moni teistä blogin lukijoista on kesän aikana käynyt Prahassa, kävellyt sen katuja ristiin rastiin ja nauttinut tunnelmasta, kauniista maisemista & taloista, ruuasta / juomasta, sekä tuoksuista. Toivon, että Praha on jättänyt teille ensikertalaisille pienen jäljen sydämeen, jotta kaupunkiin on hieno palata uudestaan jonain toisena kertana. Ja te, jotka vasta harkitsette lähtöä Prahaan, tehkää se todeksi! Älkää yhtään epäröikö vaan varatkaa lennot heti, ja sen jälkeen tutkailette sopivan hotellin. Uskon, ettette tule pettymään : )

Näin syksyn tullen itsellenikin on tullut uutta virtaa, joten palailen tänne blogini pariin. Olen ajatellut käydä läpi vanhoja juttujani hissun kissun ja korjailla sieltä jotain vanhentuneita tai muutoin ajan kuluttamia kuvia, sekä tietoja, yms. Yritän saada tänne raikkaampia kuvia tuolta tallenteistamme, mitä sieltä sitten löytyykään. 
Meidän vierailustamme Prahaan on kulunut kohta jo vuosi. Kyllä vain; pisin yhtäjaksoinen aika, jolloin ei matkaan olla päästy. Kertaalleen on yksi Prahan matka peruttu, sillä kumpainenkin tuli kovaan kuumeeseen juuri lähtöpäivän alla. Sen jälkeen lomia ollaankin vietetty kotimaassa. 

Praha on ollut mielessä jos ei nyt päivittäin, niin sanottakoon, että ainakin viikoittain. Ajatukset siintävät tehtyihin matkoihin ja osittain myös tulevaan; koskahan me tänne taas päästäisiin? No, toivottavasti syksyllä; lennot ja hotelli on ainakin buukattuna. Peukut sitten vain pystyyn, että ei tulla kipeäksi tai jotain muuta ikävää osu kohdalle.
Ajattelin siis (jos tästä ei tule liian vaikeaa itselleni), että mitä te haluaisitte täältä blogista lukea? Blogiuran alussa vinkkailin erilaisista ravintoloista ja yleensäkin ruokapaikoista Prahassa, mutta myöhemmin olen karsinut ne vain pääosiltaan niihin, joissa ollaan itse käyty. Samoin on ollut hotellien ja nähtävyyksien kanssa: kirjoitan vain niistä, joista itsellämme on kokemusta.

Olisiko siis sinulla jotain vinkkiä tai ajatusta jutusta, josta haluaisit täältä lukea? Itselläni ei ole käsitystä yleisesti Tshekissä asumisesta tai muusta ns. kansalaisuuteen liittyvästä, mutta turistin näkökulmasta pystyn varmasti jotain kaupungista ja ihmisistä kertomaan.

Laita siis kommenttia tuohon alle, jos mieltäsi jokin kutkuttaa Prahan suhteen. Katson, josko pystyisin ajatuksestasi tekemään jonkin jutun muidenkin luettavaksi. Muistutan kuitenkin, että mikään superasiantuntija en ole, ihan sitten näin maallikkokokemuksin mennään : )

Hyvää alkanutta elokuuta 2016!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig