9. elokuuta 2016

Nyt Retro-näyttelyyn!
Uudessa Kansallismuseossa on avoinna Retro -niminen näyttely 30.8.2017  asti. Ja näyttely sijaitsee Prahan Václavin aukion toisessa päässä, vanhan Kansallismuseon vieressä, entisessä Radio Free Europe -rakennuksessa, joka itsessäänkin on yksi ajan arkkitehtuurin muistomerkeistä ja nähtävyys jo sinänsä hassun neliönmuotoisen ulkokuorensa ansiosta.

Termiä "retro" kuulee nykyään käytettävän useissa eri asiayhteyksissä. Se viittaa johonkin jo edesmenneeseen aikakauteen, useimmin se mielletään kuuluvan lähinnä muotiin ja sisustukseen. Mutta retron käyttökelpoisuus onkin laajempi ja museon näyttely avaa silmät näkemäänkin tuon hieman eri tavalla.

Nylonit ja teryleenit ovat tietysti edustettuina, mutta näyttelystä löytyy muutakin, kuten taidetta, huonekalusuunnittelua ja arkkitehtuuria. Infoa näyttelystä saat museon omilta kotisivuilta.


Näyttely on siis avoinna ensi vuoden 2017 elokuun loppuun asti. Museot on hyviä paikkoja kulkea ja kiertää varsinkin sadepäivinä, joten laitahan vinkki korvan taakse.


Osoite:

Nová budova Národního muzea (Uusi kansallismuseo)

Vinohradská 1, Praha 1 (karttalinkki)

Avoinna päivittäin klo 10 - 18. Pääsymaksu aikuisilta 180 korunaa.

Parhaiten tänne pääset punaisella metrolinjalla C - jää pois pysäkillä Muzeum. - Tai kävele Václavin aukion päähän kohti Kansallismuseota, ja ota siitä vasemmalle; olet perillä.


(Kuva www.nm.cz - itse muokattu)SHARE:

1 kommentti

  1. Tuollaiset neuvothan on hyviä niille jotka matkustaa kyseiseen maahan. Itse olen matkustanut vaan täällä Suomessa.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig