24. elokuuta 2016

Prahaa vuonna 1970


 
Oletteko te käyneet vilkaisemassa Googlessa vanhoja Prahan kuvia? Erilaisia hakusanoja käyttäen löytää vaikka mitä eri vuosikymmeniltä. Mukavinta on vertailla kuvissa esiintyviä vanhoja tuttuja paikkoja, sekä niiden muutoksia vuosikymmenten saatossa. Kuinka Kaarle-sillalla on ennen huristelleet autot tai miten Malá Strana on hiljainen kaupunginosa 1960-luvulla?
 
Oheiset kuvat on napattu hakusanalla "Prague 1970". Katsokaahan, kuinka silloin vielä ovat raitiovaunut jylistelleet pitkin Václavin aukiota, muuta liikennettä unohtamatta. Ja kuinka vasemmassa kuvassa olevilla naisilla on ihanan 60-lukumaiset hihattomat kesäleningit päällään!
 
Joskus miehen kanssa ollaan pohdittu, kuinka hienoa olisikaan ollut matkustaa Prahaan 1990-luvun lopulla silloin, kun aloimme yhdessä tehdä ensimmäisiä ulkomaanmatkoja.  Jostain syystä kaupunkilomat eivät alussa olleet matkakohteinamme, ne tulivat vasta myöhemmin mukaan.
 
Prahasta on silti näinä vuosina tullut rakas, ja ainahan voi tutkailla mennyttä aikaa valokuvien kautta.
 
 
 
PS: Vanhoista kuvista kiinnostuneille: löysin myös oheisen, tosin tshekinkielisen, nettisivun, jossa voi hakea vanhoja kuvia, klikkaa tästä http://fotohistorie.cz/Praha/Default.aspx  (Etsin valmiiksi ko. sivulle tuon Prahan, mutta siitä voi kurkata muitakin Tshekin paikkoja).Kuvat: täältä ja täältä - itse hieman muokattu.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig