21. lokakuuta 2016

Menovinkkejä loppukuulle (sadepäiviksi)Jos matkasi suuntautuu tässä kuussa Prahaan tai marraskuun alussa, tässä muutama menovinkki.

Joku teistä kyselikin tuolla aikaisemmin, että mikä olisi hyvä aika matkustaa Prahaan? Vastailin siihen, että Praha ottaa sinut avosylin ja yhtä kauniina vastaan, oli vuodenaika mikä hyvänsä. Nyt loppusyksyllä turisteja on vähemmän liikkeellä (mikä on hyvä itselle, jos sinne matkustaa), tosin ilmat saattavat olla epävakaiset. Siksi kannattaakin ottaa muutamia vinkkejä mukaan reissuun, jotta voi pistäytyä sellaisissa paikoissa, joihin ei hyvällä kävelysäällä ehkä tulisikaan mennyksi.

Näissä vinkeissä on siis katto pään päällä ja jalat pysyvät kuivina. Olen yrittänyt laittaa vinkit vähän niin kuin aikajärjestykseen alkaen jo tästä tulevasta viikonlopusta. Katsotaanpa siis, mitä erilaista Praha tarjoilee juuri nyt:22. - 23.10. Kafkův dům eli Kahvi-festivaalit

 
Kaikille kahvista pitäville! Tapahtuma pidettiin ensi kerran vuonna 2012. Tarkoitus oli järjestää tilaisuus kaikille kahvin ystäville ja paahtimoille, sekä tietysti edistää kahvila- ja kahvikulttuuria. Festivaaliviikonloppuna voit maistella eri paahtimoiden tuotteita ja tietysti eri kahvilaatuja. Lisäksi on tarjolla esityksiä, kuten musiikkia.

Paikkana on  Kafka House eli Kafkův dům.

Lipun hinta on 280 korunaa per päivä, ja siihen sisältyy kahvimaisteluita ja kahvinäytteitä, samoin kuin pääsyn eri työnäytöksiin ja luentoihin. Lippuja rohkeimmat voivat kysellä ovelta, mutta etukäteisostoa suositellaan, tästä pääset ostossivulle.

Osoite:


Kafka House (Kafkův dům)

Námesti Franze Kafky 1, Staré Město (Vanhakaupunki), Praha 1 - (Karttalinkki)23.10. Retro 1970s and 80s (Czechoslovakia)

Nipin napin vielä ehtii eli viime hetken menovinkki katsomaan tshekkiläistä retroilua Tanssivaan Taloon! Näyttely on avautunut jo kesäkuussa, sen aukioloaikaa on pidennetty: nyt viimeinen näyttelypäivä on tuleva sunnuntai. Jos 1970- tai 80-lukujen tshekkiläinen muoti, tavarat ja muut härpäkkeet kiinnostavat, tänne kannattaa pistäytyä fiilistelemään.

Ja vinkkinä: pistäydy retrokierroksen jälkeen syömässä talon yläkerrassa, ravintola Ginger & Fred; ruoka oli mielestämme hyvää.Osoite:

Galerie Tančící dům (Dancing House Gallery)

Jiráskovo náměstí 6, Nové Město (Uusi puoli), Praha 2 - (Karttalinkki)
1.10. - 6.11. 38th International Jazz Festival


Prahassa jazzaillaan joka päivä eri jazz-klubeilla, mutta nyt kyse onkin yhdestä Prahan vanhimmista jazzfestareista, jotka pidetään Reduta Jazz Clubilla.

Jo 38:nnet festarit ovat jo alkaneet lokakuussa ja jatkuvat aina 6.11.2016 asti.

Ohjelmisto ja artistit löydät tästä linkistä. Sivuilta voit ostaa myös liput etukäteen, suosittelen silti ovelta kysymistä, jos mieli muuttuukin ennen h-hetkeä.


Osoite:

Reduta Jazz Club

Národní 116/20, Praha 1 - (Karttalinkki)

28. 10. 2016 – 13. 2. 2017 Havel / DOX Centre for Contemporary Art
Edesmennyttä presidenttiä Václav Havelia juhlistetaan loppuvuonna eri tavoin. Havel olisi täyttänyt tänä vuonna 80-vuotta, jos olisi vielä elossa. Aikaisemminkin vinkkasin yhdestä tapahtumasta, tässä tulisi näyttelystä infoa kaikille Havel-faneille.

DOX Centre for Contemporary Art (Centrum současného umění DOX) järjestää näyttelyn, jossa ainakin sadepäivää kannattaa viettää, rauhassa kierrellä ja katsella. Esillä on kahden arvostetun tshekkiläisen valokuvaajan, Tomki Němecin ja Bohdan Holomíčekin useiden vuosien aikana tallentamia kuvia historiallisista tapahtumista ja tavallisesta arjesta Havelin elämässä. Näyttely pitää sisällään yli 300 kuvaa.

Luulenpa, että tänne mekin suuntaamme seuraavalla Praha-visiitillämme.

Sisäänpääsymaksu aikuisilta 180 korunaa, aukioloajat löydät yllä olevasta DOXin sivulta.

Osoite:

DOX Centre for Contemporary Art (Centrum současného umění DOX)

Poupětova 1, Holešovice, Praha 7 - (Karttalinkki)SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig