31. tammikuuta 2017

Výstavištěn alueelle arkkitehtikilpailuPrahan kaupungitalo aloittaa Prahan Holešovicessa sijaitsevan Výstavištěn alueen uusimisen suunnittelun. Tämä alue on tullutkin tutuksi monelle Prahan kävijälle.

Výstavištěn alue rakennettiin vuonna 1891 kansainväliseksi näyttelyalueeksi ja sen kunto alkaa olla tiensä päässä. Ensimmäiseksi on ajatuksissa järjestää arkkitehtikilpailu "ihmisarvon palauttamiseksi alueelle".  Kilpailuun osallistuvilta odotetaan mm. uuden portin, aitojen, viheralueiden, kävelyteiden, penkkien ja valaistuksen osalta uusia ideoita. Arkkitehdit voivat lähettää työnsä arviointiin 27. maaliskuuta mennessä ja suunnitelmilta odotetaan sekä toiminnallisuutta, että taiteellisuutta. Alueen alkuperäinen rakennuskanta ja vanhan säilyttäminen tulee ottaa huomioon kilpailutöissä. Voittaja julkaistaan keväällä ja suunnitelmaa voidaan alkaa toteuttaa vuoden 2018 aikana.

 
Osa nykyisestä pääsisäänkäynnistä purettiin vuonna 2014, koska se oli erittäin huonokuntoinen ja vaarassa romahtaa. Alkuperäinen portti oli tehty vuonna 1948 ja se oli puuta. Eräät historioitsijat haluaisivat, että portti tehtäisiin alkuperäisten piirustusten mukaiseksi, sillä mikään nykyaikainen ei sovi alueen maisemaan ja arkkitehtuuriin. Mutta katsotaan, mitä kilpailuehdotukset tuovat tullessaan.

Výstaviště on Prahalle tärkeä alue ja kaupunginjohtaja Adriana Krnáčová toivookin sen kehittämistä. Alueella järjesteteään paljon (viikoittain) erilaisia tapahtumia ja uudistamisen myötä mahdollisuuksia alueen käyttöön avautuu enemmän, sekä lisää viihtyisyyttä alueella kävijöille.

Syksyllä 2015 meidän Praha-vierailumme aikana alueella oli Harley Davidson -tapahtuma ja viime vuonna lomamme aikaan lapsille ja nuorille suunnattu pelitapahtuma. Alue on suuri ja hyvä paikka järjestää erilaisia isoille massoille suunnattuja tapahtumia ja on vielä hyvin lähellä keskustaa, hyvien kulkuyhteyksien päässä.


Vuodesta 2015 kaupungin omistama osakeyhtiö Rozvojové projekty Praha on muodostettu palauttaa Výstavištěn alue nykyhetken mukaiseksi siten kuin se vain on mahdollista. Ensimmäinen askel oli luoda kokonaisvaltainen suunnitelma jakamalla alue eri vyöhykkeisiin kuten urheiluun, rentoutumiseen ja ulkoilmatapahtumia varten. Soiva suihkulähde Křižík Fountain ja pyöreä teatteri Divadlo Spirála pesevät myös kasvonsa. 

SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei Anne! Kiitos kirjoituksesta. Kävinkin täällä viime syksynä, kun tein kierroksen museoraitsikalla 91. Terveisin Soili

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Alueen läpi on mukava kulkea, sen kautta muuten pääsee kävellen eläintarhaankin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig