31. maaliskuuta 2017

"Täsä mää ny ole" - blogin kirjoittajan esittely


 
Tuossa viime vuoden lopulla, vuoden viimeisessä postauksessa vinkkasin, että voisin yhden pienen jutun verran kertoa hieman itsestäni. Se lupaamani "pintaraapaisu" tulee nyt tässä.

Blogi on ollut ja tulee vastaisuudessakin pysymään aiheessa, josta olen kirjoitellut vuodesta 2010 lähtien eli Prahassa ja tshekkiläisyydessä. Vaikka rehellisyyden nimissä joskus olenkin miettinyt, miten blogipintaa aiheen ympäriltä voisi laajentaa? Joskus ei nimittäin keksi millään mitään aihetta, josta tänne kirjoittaa (nimenomaan Prahaan liittyen). Sen sijaan olen liittänyt tuonne sivun oikeaan laitaan Instagram-tilini, josta voi käydä kurkkailemassa missä mennään - @karhunkadunanne

 
Usea teistä eksyy näille sivuille siinä vaiheessa kun aletaan suunnitelemaan Prahan matkaa ja kun lähdetään googlailemaan eri hakusanoilla vinkkejä Prahaan liittyen. Aina silloin tällöin yhdeksi hakulähteeksi ilmaantuu Karhunkadun Kafkan joku juttu, joka eksyttää lukijansa näille sivuille. Muutama  teistä käy täällä aina silloin tällöin, vaikka ei juuri matkaa olisi suunnittelemassakaan, joillekin käynnit jäävät siihen yhteen kertaan.

Yhtä kaikki: jokainen näillä sivuilla käynyt antaa itselleni hyvää mieltä siitä, että blogilla ja aiheella on tarvetta. Kovakantiset matkaoppaat ovat tärkeitä infon antajia, mutta uskoisin, että mukava on lukea juttuja vähän sen ohikin. Ja sitä "matkaoppaista ohimenevää juttua" tässä blogissa tarjoillaan, muun muassa.
 
Mutta itse asiaan ja lyhyeen pintaraapaisuun minusta, joka täällä näitä juttuja kirjoittelee.
 
 
Olen länsisuomalainen, tarkemmin porilainen Anne. Keski-ikäinen vaimo ja virkamies, sekä työn ohessa opiskeleva. Blogia aloin kirjoittamaan vuonna 2010 ihan omaksi huvikseni, sillä olimme tuolloin mieheni kanssa käyneet Prahassa jo useita kertoja ja mieli teki kirjoittaa ylös mitä olimme nähneet tai kokeneet - eri paikkoja ja muuta asian ympärille kiertyvää.
 
Sen jälkeen blogia olen käynyt päivittelemässä aina silloin tällöin. Muutaman kerran blogin kirjoittaminen on ollut katkolla kun juttuja ei vain ole keksinyt tai kirjoittaminen muutoin on tuntunut tökkivän. Blogi on kuitenkin aina ollut ns. auki eli sitä en ole sulkenut taukojen ajaksi. Blogia pidän edelleen pääasiassa omaksi ilokseni, mutta onhan se aina mukavaa ja lämmittää sydäntä kun joku näille sivuille löytää.
 
 
Opiskelu on itselleni ollut harrastus jo pitkän aikaa, muuten miehen ja Helmi-tipsumme kanssa kuljemme paljon luonnossa, teemme päivämatkoja Satakuntaan tai Pirkanmaalle, tykkäämme historiasta ja vanhoista rakennuksista/tavaroista, sekä nautimme olemisesta kotosalla. Taskuun sopiva pieni kamera kulkee monesti mukana ja talteen jää kuvia niin luonnon eläimistä, rakennuksista kuin maisemistakin.
 
Prahan lisäksi olemme reissanneet muualla Euroopassa, joista Pohjois-Italian seutu ja  Garda-järvi on jäänyt toiseksi "sydämen paikaksi". Mannertenväliset lennot eivät ole meitä varten ja enemmänkin olisi ihanaa kiertää ja kulkea Euroopassa, kunhan vain pörssi ja aika antaisivat myöden. Tosin aivan kotikulmien läheltäkin löytää mukavia vierailukohteita juuri tuollaisille päivämatkoille. Ja automatkat kannattaakin tästä syystä suunnata pois isommilta valtaväyliltä, kylien ja maaseutujen kautta ajettaviksi. Sieltä tekee löytöjä.

Mitäs muuta? Kirjoja luen nykyään tosi vähän verrattuna entiseen aikaan; niitä tulee luettua ehkä 5-10 kappaletta vuodessa. Pääasiassa luen dekkareita, mutta toisinaan muitakin kaunokirjallisuutta. Televisiosarjoista suosituimmat ovat kaikki Englannin ylämaalle tai yleensäkin Englantiin sijoittuvat poliisisarjat. Näistä viimeisimmät ovat Syrjäinen maa, Vera Stanhope. Lewis, yms. Toinen suosikkialueeni tässä osiossa ovat 1950 -60 lukujen aikakauden kuvaukset, näistä viimeisin Netflixistä katsomani The bletchley circle; neljän naisen murhatutkintaa 1950-luvun alun Englannissa.Tässä jutussa olevat kuvat ovat osa minua, niissä vilahtelee luonto pääosassa, joka on meille kovasti tärkeä paikka niin eläinten kuin muunkin seuraamiseen. Lisää ripauksia itsestäni voit kurkata Instagramistani, @karhunkadunanne  Liitin sen tuonne sivun oikeaan laidan reunaan, alas.

 
 Palataan seuraavaksi taas muilla aiheilla. Hyvää huhtikuun ensimmäistä viikonloppua!
 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Onpa runsaat ja monipuoliset sivut! Kiitoksia. Ylihuomenna tutussa Prahassa, johon sain paljon uusia kiinnostavia vinkkejä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig