Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

13. elokuuta 2015

Matkapuhelinuutinen ja raakakakku-kahviloita


Prague Post kertoo nettilehdessään, että moni Prahan metrolla matkustava on tuskaillut sitä, että maan alla mentäessä nettiyhteys puhelimella ei ole toiminut, eikä sillä ole pystynyt myöskään soittamaan mihinkään. Meillä ei tästä ole omakohtaista kokemusta, sillä emme ole puhelinta metroissa tarvinneet vielä tähän asti. Mutta jos asia on häirinnyt paitsi maan kansalaisia ja ehkäpä turisteja, on siihen nyt tulossa parannusta ensi vuoden alussa.
Vihreän metrolinja A:n asemien Bořislavka ja Nemonice Motol välille on tulossa kokeilu muutamien puhelinoperaattorien ja Prahan julkisen liikenneviraston (DPP) yhteistyöllä. Kokeilun on tarkoitus mahdollistaa matkapuhelinten käytön metrossa näiden metroasemien välisellä osuudella. Kokeilu kestää neljä kuukautta ja sen tuomalla palautteella asiaa lähdetään kehittelemään sitten eteenpäin myös muiden metroasemien välille. Kokeilun hinta tulee olemaan 10 miljoonaa korunaa. Katsotaan myöhemmin, mitä asiasta tiedotetaan lisää; olen kuulolla.




Raakakakut ja -leivonnaiset ovat tulleet viime aikoina pinnalle paitsi meillä Suomessa, myös ulkomailla. Bongasin Prague Post -nettilehdestä  artikkelin, jossa on lueteltuina Prahan "raakakakku-kahvilat". 
Ja, vaikka olen aiemmin täällä blogissani kertonut, että kirjoittelen tänne kokemuksia vain niistä kahviloista tai ravintoloista, joissa olemme itse käyneet, laitan teille nyt kuitenkin tästä poiketen vinkin näistä paikoista tähän:
Jidlo Lásky
Karolíny Světlé 8, Praha 1 (karttalinkki) > kotisivut englanniksi tässä
My Raw Cafe
Gourmet Pasáž , Dlouhá 39, Praha 1 (karttalinkki) > kotisivut tshekiksi tässä
Plevel
Jindřišská 5, pasaasikujalla, Praha 1 (karttalinkki) > kotisivut englanniksi tässä
Raw for You
Bubenečská 35, Praha 6 (karttalinkki) > kotisivut tässä



En muuten ole vieläkään tullut oikein tutuksi tuon uuden Google-mapsin kanssa. Kaipaan edelleen sitä vanhaa karttaa, se oli vain niin yksinkertainen käyttää ja itselleni passeli. Mutta näissä muutoksen tuulissa on vain pakko yrittää pysyä mukana.
Prahan lämpötilat huitelevat vielä tuolla +30 asteen tuntumassa puolin ja toisin. Aika hurjat asteet ovat olleetkin koko kesän Keski-Euroopan maissa, huh huh!






SHARE:
© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig