24. elokuuta 2012

Vanhat kerrostalot kiinnostavat ostajia Prahassa
Syyskuu 2011, Vanhankaupungin aukioKiinnostus vanhempiin kerrostaloihin ja niissä sijaitseviin asuntoihin on kasvussa, kertoo Prague Monitor -lehti 23.8.2012. Eikä näissä olla kiinnostuneita pelkistä asunnoista vaan nimenomaan kokonaisista kerrostaloista.

Paitsi oman maan kansalaisten lisäksi  vanhemmista taloista ovat olleet myös kiinnostuneita venäläiset ja italialaiset sijoittajat. 

Vanhojen kerrostalojen hinnat alkavat 10 miljoonasta korunasta ja nousevat jopa 300 miljoonaan korunaan. Tietysti hintaan vaikuttaa myös kaupunginosa. Tällä hetkellä Prahassa olisi tarjolla 150 vanhaa kokonaista kerrostaloa halukkaille ostajille. Aktiivisempia tuntuvat tällä hetkellä olevan venäläiset sijoittajat. 

"Jotkut vain haluavat investoida ja saada pysyviä tuloja. He korjaavat taloissa olevat asunnot ja alkavat sitten vuokrata niitä. On myös sijoittajia, jotka myyvät korjaamansa asunnot pois", kertoo Daniel Kotula, erään kiinteistötoimiston edustaja.

Esimerkiksi viime vuonna eräs italialainen yritys, Fim Group, osti Prahan keskustasta Pařížská-kadulta vanhan myynnissä olleen jugend-talon. Talo saneerattiin ja siinä on tällä hetkellä ylellisiä asuntoja, jotka ovat vuokrattuina.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig