20. marraskuuta 2012

Tästä se alkaa: joulutunnelmat Prahassa! - Joulutorit ja aukioloajat

Olen itse niin jouluihminen kuin olla ja saattaa. Itselleni joulutunnelmaa luovat juuri se oikeanlainen fiilis; kynttilät, tunnelma ja tuoksut. Tai pikemminkin voisi tätä kuvata sanoilla Talvitunnelmaa. Joka alkaa marraskuun lopulta ja loppuu maaliskuun alkuun, jolloin alkaa kevät.

Mukana seuraavat myös omat lapsuuden joulujen tunnelmat, jotka antavat oman mausteen näihin "aikuisuuden jouluihin". Lahjoja ei siis jaeta, eikä materiaalia; vain tunnelmaa, yhdessäoloa ja nautiskelua! 

Leppoisaa oleskelua siis. Mutta mitä Praha tarjoaa, tässä yksi info siitä:


Václavin aukio, joulukuu 2010


Nämä tärkeimmät markkinat ovat verrattavissa moniin muihin joulumarkkinoihin kaikkialla Keski-Euroopan kaupungeissa. Ihan tätä samaa ihanuutta voitte kokea niin Wienissä, Parisiissa ja Prahassa; jouluvaloja, markkinoita ja ihanaa lämpöistä tunnelmaa.

Koristeita, misteleitä, kynttiöitä, avotulia, käsintehtyjä perinteisiä lahjoja ja unohtamatta kuorojen laulamia joululauluja; tätä kaikkea Keski-Eurooppa tarjoaa näin joulun alla teille kaikille.  

Turistit löytävät varmasti Vanhankaupungin aukion sekä Václavin aukion joulutorit ilman erityistä selvitystä. Mutta tässä lisää vähän muustakin.


Vanhankaupungin aukio joulukuussa 2011

Prahan Vanhankaupungin joulukuusi saa ensivalaisunsa lauantaina 1.12. klo 18:00. Töräykset joulunalusajalle antaa puheen muodossa yleensä joku kaupungin johtoon kuuluva tai muu "silmäätekevä" virkamies. Mukana on tottakai musiikkia ja muuta esitystä. Joulutorit tulevat näin virallisesti avatuksi.


Vanhankaupungin aukiolta tai Václavin aukiolta vain kivenheiton päässä sijaitseva Ovocný Trh (karttalinkki tässä) tarjoaa luistelufiiliksiä kaikille. Jäärata ja vuokrattavat luistimet musiikin kera vievät sinut mukavaan tunnelmaan; vaikka lunta ei olisikaan. Jäärata avautuu 5.12. ja on avoinna joka päivä kello 10 - 22.


Praha 2011


Náměstí Míru, Praha 2 (karttalinkki tässä)
 
Avoinna 20.11. - 23.12.2012. Vinohradyn kaupunginosassa aukiolla Náměstí Míru ottaa ensilähdön joulun tunnelmaan; joulukuusi valaistaan tällä aukiolla jo tulevana perjantaina 23.11. ja tästä alkaa ihana tunnelmainen valojen illuusio Prahan kaupungissa!Náměstí Jiřího z Poděbrad, Praha 3 (karttalinkki tässä)

Avoinna 23.11. - 23.12.2012. Tällä Vinohradyn aukiolla joulumarkkinat ovat aina uudenvuoden aattoon asti saatavilla. Aivan samaa kuin muuallakin joulumarkkinatoreilla: käsitöitä, grillattuja tuotteita, juomia kaikkine lisukkeineen.


Arkady Pankrác, Praha 4  (karttalinkki tässä)

Avoinna 5.12. - 23.12.2012. Yhdessä Prahan suurimpien ostoskeskusten edustalla olevat joulumarkkinat. Andel, Praha 5 (karttalinkki tässä)

28.11. - 23.12.2012. Andelin ostoskeskuksen edustalla olevat markkinat. Nový Smíchov-ostoskeskuksen luona on luontevaa myös tutustua tähän tarjontaan materiaalisen joulun myötä.Holešovicen messualue, Praha 7 (karttalinkki tässä)

Täällä on paitsi tuo feikki-tuotteiden myyntialue (lue lisää tästä), myös normaalia joulusesonkiin liittyvää markkinatoria. Tällä kuluu tunti jos toinenkin. Varaa mukaasi riittävästi korunoita ostoksien tekoon ; )

Astronominen kello 2011


Prahassa löytää pienimmiltäkin aukioilta jotain joulumarkkinatunnelmaa aina uudenvuoden aattoon asti, joten kokemuksia riittää kyllä! Tässä vain muutama mainittuna.
 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Oi, ihanaa! Olemme menossa Prahaan huomenna ja olemme maanantaihin asti ;) Kylläpäs on kaikkea kivaa tiedossa.
    Kiitos hienosta blogista, olen lukenut Prahan matkan innoittamana tätä useana iltana ja paljon olen sanut vinkkejä sinne.
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Mukavaa lomaa; tätä kirjoittaessani olettekin jo kohteessa ; )

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig