Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

7. tammikuuta 2015

Kipeänä reissussa


 
 


Joskus saattaa käydä niin, että reissulla ollessa tulee kipeäksi. Joillekin tulee ripulia tai vatsavaivoja, joskus taas voi flunssa kuumeineen yllättää. Pahimmassa tapauksessa tarvitaan äkkiä leikkaushoitoa.

Kaikista niistä kymmenistä kerroista, joina Prahassa ollaan oltu, vain kerran meitä on kohdannut tauti; itse olin kipeänä 40 asteen kuumeessa maaliskuun 2014 Prahan reissullamme.

Matkamme oli maanantaista perjantaihin, ja ennen lähtöämme sunnuntai-iltana tunsin oloni hieman flunssaiseksi. Maantanai-aamulla lentokentälle lähtiessämme mittasin kuumeen: se näytti 37,7 astetta. Päätimme silti lähteä sillä oloni tuntui ihan hyvältä ja mukaan pakattiin omat Buranat, sekä kuumemittari.


 
Onneksi lentomatka Prahaan on lyhyt ja se meni tuolloin hyvin nukkuessa, eikä olo herättyäni ollut kovin huono. Prahaan päästessämme meitä oli etukäteen tilattu taksi odottamassa lentokentällä, joten hotellilla olimme suht´nopeasti.

Kuume oli kylläkin  noussut tällä välin ja parin tunnin päiväunien jälkeen mittarilukema hipoi jo 40 astetta.  Kaksi ensimmäistä matkapäiväämme menivätkin sitten osaltani pääosiltaan nukkumiseen. Mies haki kaupasta hotellihuoneeseen syötävää, vaikka ruokahaluni olivatkin menneet. Jotain pientä piti kuitenkin syödä ja juoda; lähinnä alas meni jugurttia, vettä ja mehua, vähän grillattua kanaa.

Parin Buranan avulla kuume laski kolmeksi tunniksi päivittäin inhimilliselle tasolle ja kävelimme hiukan kaupungilla noina ensimmäisinä matkapäivinä. Keskiviikkoiltana olo alkoi jo olla parempi, kuume laskussa ja torstaina lähdimmekin sitten jo heti aamusta Karlštejnin linnalle ja olo oli jo hyvä.

Kipeäksi tulemiselle ei voi mitään, pitää vain tuolloin ottaa levon kannalta ja rauhallisesti. Onneksi olimme kaupungissa, joka meille oli tuttu, näin emme kokeneet menettävämme mitään, vaikka kolme ensimmäistä matkapäivää menivätkin vähän hotellihuoneessa lepäilemiseen, itseltäni nukkumiseen.

Oletteko te olleet Prahan-matkoillanne kipeänä?


 
Muistattehan, että Prahassa kuten muuallakin Euroopassa, yleinen hätänumero on 112. Sinne soitto silloin jos tulee tarvetta ambulanssille. Hotellien respatkin auttavat näissä asioissa ja heillä on tieto esimerkiksi lähimmästä apteekista, sairaalasta ensiapupoleineen tai jopa lääkäristä, joka tulee tarpeen mukaan hotellille "kotikäynnille". Aina kannattaa matkalla olla mukana pieni ensiapuvarasto ainakin kuumetta laskevaa lääkettä ja ripulilääkettä kuten Imodiumia; niistä saa avun ensihätään.

Ja pitäkäähän matkavakuutuksenne kunnossa!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig