8. elokuuta 2011

Tsekkiläisiä elokuvia Yle Teemalla vielä loppukesän ajanTässä kesän aikana on Yle Teema esittänyt muutamia tsekkiläisiä elokuvia. Niitä pystyy jälkikäteen katselemaan Areenan kautta viikon verran, mutta jos joltain on ko. elokuvat menneet ohi, tässä vinkki vielä tulevista elokuvista, joita löysin kolme loppukesälle. 

Ja vaikkei muuta niin ainakin ajankuvaa voi ihmetellä tai ihastella : )John Lennon seinän maalaus, 24.9.2009


Keskiviikko 10.8. klo 22.30 elokuva "Nuoren pyövelin tapaus".

Nuoren pyövelin tapaus perustuu vapaasti Jonathan Swiftin klassikkokirjaan Gulliverin retket. Pavel Jurácekin vuonna 1970 ohjaama elokuva kritisoi tšekkiyhteiskuntaa surrealismia ja fantasiaa keinoinaan käyttäen.Keskiviikko 17.8. klo 22.35 elokuva "Ikaria XB1" 

Tšekkoslovakiassa vuonna 1963 valmistunut elokuva on harvinainen sosialistinen tieteisseikkailu, jossa valtava avaruusalus lähtee tutkimaan ja asuttamaan vieraita planeettoja avaruuskuntamme ulkopuolella.

Itä-Euroopan maissa, erityisesti Puolassa, Neuvostoliitossa ja Tshekkoslovakiassa,vaikutti 1950-luvulta lähtien vahva tieteiselokuvan perinne. Jindrich Polákin ohjaama Ikaria XB1 on viileään realismiin pyrkivä kuvaus avaruusaluksen pitkästä ja koettelevasta matkasta kohti vierasta planeettaa toisessa aurinkokunnassa. Se on monella tapaa kiinnostava vertailukohde Stanley Kubrickin kuuluisalle, viisi vuotta myöhemmin valmistuneelle 2001 Avaruusseikkailulle.

Pääosissa ovat Zdenek Stepánek, Radovan Lukavský, Dana Medrická ja Miroslav Machácek. He esittävät ryhmää, joka vuonna 2163 lähtee perustamaan siirtokuntaa Alpha Kentauriin.


Keskiviikko 24.8. klo 22:35 elokuva "Huomenna herään ja tee läikkyy"

Ainakin elokuvan nimi on hauska ! Vuonna 1977 tehty komedia ikinuoresta natsista, joka yrittää viedä aikakoneella vetypommin Hitlerille, ja sankarista, joka yrittää estää tämän kieron juonen. Ohjaus on Jindrich Polákin, pääosia näyttelevät Petr Kostka, Jirí Sovák ja Vladimír Mensík.
 
 
Info: Yle Teema
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig