2. marraskuuta 2011

Alkemistien ja magiikan museo: Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy

Prahaan on avattu viime kuussa (syyskuu 2011) uusi museo Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy eli The Museum of Old Prague Alchemist and Magi. Tämä museo liittyy alkemistien aikakauteen ja vie vierailijansa Rudolf II:n, sekä Habsburgien hallinnoimaan Eurooppaan. Aikakauteen, jolloin kemistit suorittivat omia kokeitaan pienissä laboratorioissaan ja saivat ihailijoidensa lisäksi myös kateellisia vihamiehiä.

Koeputkissa ja lasikuvuissa pulputtavat ja kuplivat äänet loihtivat salaperäisen tunnelman 1600-luvun alkemistien  laboratoriossa Prahan Malá Stranan kaupunginosassa. Museon johtaja Filip Jan Zvolský selittää museon tarkoituksen ja siellä esillä olevat laitteet.

"Tämä kone tunnetaan filosofin viisasten kivenä. Tämä on vain yksi monista näyttelyesineitä täällä museon alakerrassa. Täältä löydät kaikenlaista tietoa liittyen alkemiaan ja Prahaan. Voit astua Magic Circlen keskelle, joka piirtyy lattialle ja katsoa, mitä tapahtuu niille, jotka käyttävät väärin alkemiaa. Nähtyään tämän osan näyttelystä vierailijat voivat edetä laboratorioon, jonka näemme nyt. "

Filip Jan Zvolský johdattaa ylös narisevat portaat "Kelley Tower:iin" - joka on nimetty 1600-luvun englantilaisen alkemisti Edward Kelleyn mukaan, jonka sanotaan eläneen Prahassa oleskelunsa aikana hovissa keisari Rudolf II:n hallintokauden aikana. 

"Laboratorio itse on yksi iso näyttelytila. Sillä on monia osioita ja se näyttää monia pienempiä esineitä. Varsinainen ydin laboratoriossa on uunijärjestelmä, jossa eri nesteet lämpiävät ja keittyvät."

Alkemisti John Dee - kuva täältä

Kuivattuja yrttejä ja täytettyjä eläimiä - Nämä ovat vain muutamia niistä monista näyttelyesineistä, jotka ovat esillä alkemian laboratoriossa. Toinen osa on omistettu englantilaiselle matemaatikolle, tähtitieteilijälle ja alkemistille John Dee:lle, sekä hänen yhteistyökumppanilleen Edward Kelley:lle,  jotka molemmat viettivät aikaa Prahassa ja kaveruksista tuli osa kaupungin myyttejä ja legendoja.

Museon kotisivut löydät tästä, vain tsekiksi: http://www.muzeumalchymistu.cz/

Museon osoitetiedot:

Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy 
(The Museum of Old Prague Alchemist and Magi) 

Jansky vršek 8, Praha 1, Malá Strana  (karttalinkki tässä) 

Avoinna joka päivä klo 10 - 20. 

Pääsymaksu: 140 korunaa aikuisilta.


Info: Prague Radio
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig