29. joulukuuta 2014

Uusivuosi Prahassa


Kohta se on taas käsillä, vuoden vaihtuminen. Uuden vuoden yönä vanha vuosi paukutellaan pois ja uusi vuosi toivotellaan tervetulleeksi.

Te, jotka vietätte vuoden vaihtumista Prahassa, olettehan muistaneet varata iltaruokailunne pöydän? Epäilemättä nimittäin moni avoinna oleva ravintola on täyteen buukattu, mutta vielä voi yrittää joistain näistä, tämän linkin ravintoloista, joissa taitaa enimmäkseen olla tarjolla valmiita kolmen ruokalajin menuita.

Nälättä ei kuitenkaan tarvitse olla sillä Vanhankaupungin aukioilla ja Vencelauksen aukioilla tarjolla on grillattua lihaa, makkaraa, olutta ja kuumaa viiniä, sekä punssia. Vatsansa saa täyteen sielläkin ja tunnelmaa riittää!

Ilotulitusta kannattaa melkeinpä mennä seuraamaan Mala Stranan puolelle eli Pienelle Puolelle. Sieltä on hyvät näkymät Vanhaan kaupunkiin, josta ilotulitus ammutaan taivaalle.

Ja huom. lapsiperheet: teille on tarjolla oma uuden vuoden ilotulitus jo kello 18! Kaupungintalo järjestää tämän kymmenminuuttisen juuri sitä varten, ettei pienten lasten perheiden tarvitse valvoa sinne puolille öin, mutta tottakai muutkin saavat osallistua ja tulla tätä katsomaan. Ilotulitus järjestetään Letna-puistossa (Letenské sady), karttalinkki tässä.
Toivotaan hyvää keliä ja kirkasta tähtitaivasta uuden vuoden aattoyöksi. Parin asteen pakkanen ja valkoinen maa olisi hyvä lisä, kuten Foreca ennustelee tällä hetkellä. Prahan säätilaennusteen voit katsoa tästä linkistä.
Kuvat vuodelta 2010, joulunalusmatkalta Prahasta. Silloin siellä oli hieman lunta.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig