7. helmikuuta 2015

Café de Paris, istuudu ja rentoudu. Nauti!

Olen aikaisemminkin maininnut täällä blogissani, että yksi kahvila ylitse muiden on meidän mielestämme Hotel Pařízin yhteydessä sijaitseva Café de Paris. Aikaisemman jutun voitte lukea tästä.

Tänne on aina mukava poiketa, ottaa kuppi kahvia, lasi olutta tai viiniä, istuskella upeassa miljöössä ja olla hetken aivan muissa tunnelmissa, ihanissa sellaisissa. Café de Paris onkin meille vähän niin kuin kahviloiden kantis.

Tässä kohdin voisi sanoa, että hienoa, että jotkut asiat eivät muutu; ne pysyvät samoina vuosikymmenistä toiseen. Kuten Café de Parisin miljöö.
Monessa Prahan tunnetuimmissa kahviloissa on usein täyttä, puheensorina ei ole enää mitään "sorinaa" vaan keskusteluäänet yltävät joskus melkoisiin desibeleihin. Kahvila Paris sen sijaan antaa hiljaisen keitaan, jossa on rauhallinen ja hyvä olla, sillä harvemmin paikka on ollut täynnä meidän sinne mennessä.

Ikkunalautoja koristavat kauniit patsaat, sisustuksessa on mielenkiintoisia yksityiskohtia, palvelu ja tuotteet ovat olleet aina hyviä.

Viime kerralla maistoimme algerialaista kahvia ja se oli hyvää! (Kahvin kuva yllä)

Kahvilan omilla kotisivuilla kertovat, että kahvila pyrkii antamaan hiukan 1920-luvun pariisilaista tunnelmaa asiakkailleen. Meistä on mukavaa pistäytyä hetkiseksi ajassa taaksepäin, kuvitella kahvilan ikkunoista avautuville näkymille pitkähelmaisia naisia kävelyllä tai hevoskärryjä ajureineen.

Joten jos vielä et Prahan-reissuillasi ole käynyt paikassa, niin piipahda ihmeessä! Hotellin pääovilta sisään ja heti aulatiloista vasemmalle. Sieltä löydät tämän meidän kantiksen.

Kahvilan omat kotisivut löydät tästä.

Ylempi kuva rakennuksesta 1900-luvun alusta, alempi kuva samainen paikka vuonna 2012.
Osoite/address:

Hotel Paříz & Café de Paris

U Obecního domu 1, Praha 1 (karttalinkki / map link)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig