HEL- PRG ... and other Czech stories

20. lokakuuta 2015

W.A. Mozartin asuintalo Prahassa ja Kivihiilimarkkina-aukioParisen kertaa ollaan kahviteltu tässä viehättävässä kahvilassa, Café Reserva, joka sijaitsee aivan Martinska jaKohlmarkt ja Skořepka


Entisen kivihiilimyyjän talon paikalle rakennettiin rikkaan, prahalaisen porvari Jakub Wimmerin (1754 - 1822)  muistoksi suihkulähde vuonna 1951. Veistoksen on suunnitellut František Xaver Lederer.      

Aukion eteläisellä puolella sijaitsee neljä porvarisperheille rakennettua taloa, ja läntisellä puolella löytyy entinen uusrenesanssityyliin rakennettu koulurakennus (nro 425). Sen viereen rakennettiin muutama yhtä kaunis talo vuosina 1882-1899 arkkitehtien ja rakentajien Josef Srdínek, Alois Elhenický ja Ludvík Čížek - toimesta.
Nämä on aina ihastuttavia löytöjä tässä kaupungissa, joiden katuja ollaan yli 10 vuotta kuljettu. Joka matkalla löytyy jotain uutta, kunhan vain pitää silmänsä auki ja katseen toisinaan ylöspäin suunnattuna  : )

Meiltä olisi varmasti löytynyt aukiolta vanhoja kuvia, mutta en jaksanut niitä lähteä etsimään. Sen sijaan tässä teille virtuaalimatka aukion ympäri.Osoite:

Uhelný trh, karttalinkki
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig