HEL- PRG ... and other Czech stories

22. maaliskuuta 2017

Maaliskuun lopun menovinkit Prahaan


Pariisissa kukkivat kuulemma jo mangolia- ja kirsikkapuut, mutta täällä koti-Suomessakin kevät alkaa olla käsillä.
Moni teistä matkaa Prahaan tässä pääsiäisen korvilla, sen aikana ja sen jälkeen. Sielläkin kohta alkavat puiden- sekä pensaiden silmut olla aukeamaisillaan, puistoalueita kaunistavat narsissit ja muut kevään kukat kohtapuoliin puhkeamaisillaan. Ja se kevään ensimmäinen nurmikon vihreys kerrassaan sokaisee kirkkaudellaan - ihanaa aikaa siis kaikin puolin.
Tässä tulee jälleen muutamat pienet menovinkit aikajärjestyksessä maaliskuun loppuun asti. Näissä kannattaa Prahan katuja kävellessään ja nähtävyyksiä katsellessaan matkan varrella piipahtaa.
Valitettavasti ensimmäinen käynti-info on huomiselle torstaille, joten jos satut olemaan juuri nyt Prahassa ja tutkailemassa tätä blogia, otahan heti koppi.
Mutta tässä kaikkea mukavaa lähiviikolle - eiköhän nautita keväästä!Torstai 23.3. - British Market / Britské trhy
Kauniilla Malostranskan aukiolla (Malostranské náměstí) pidetään kaikille avoimet ja ilmaiset brittimarkkinat klo 10:00 - 18:00.  Järjestäjänä toimii Brittien suurlähetystö Prahassa ja mitä ilmeisemmin tarjolla (ostettavana) on brittituotteita kuten ruokaa, juomaa ja mitä muuta? - Lähdehän paikalle katsomaan. Yllä oleva kuva täältä.
Osoite: Malostranské náměstí, Praha 1 - Malá Stranan kaupunginosa (karttalinkki)

Lauantai 25.3. - 4th Soup festival / Polívkování na náplavce
Ai, mikä lämmittäisikään paremmin hyvän kävelyn jälkeen (tai välissä) kuin lämmin keitto. Keitoista pitäviä hellitäänkin nyt jo neljännen kerran pidettävillä keittofestivaaleilla. Ja täällä voit maistaa myös perinteisiä tshekkiläisiä keittoja kuten perunakeittoa (bramboračka) tai tillikeittoa (kulajda), mutta tarjolla on myös kansainvälistä keittiötä, mm. Venäjää, Ranskaa, Vietnamia ja Meksikoa.  Kasvisruokavaliota noudattavia ei olla myöskään unohdettu. Lisäksi palan painikkeita löytyy samoin kuin pieniä makeita suupaloja ja leivonnaisia.
Sisäänpääsymaksu 50 korunaa per hlö, mutta uskoisin, että rahalleen saa vastinetta. Paikka on Smíchovská náplavka eli Vltavan rannalla oleva puistoalue, ja keittoja voi käydä nauttimassa klo 10:00 - 19:00. Toivotaan lauantaille siis hyvää säätä!
Osoite: Smíchovská náplavka, Hořejší nábřeží, Praha 5 - Smíchovin kaupunginosa (karttalinkki)
Sunnuntai 26.3. - "Scott Bradlee's Postmodern Jukebox" / Agharta Prague Jazz Festival 2017
Ruokajuttujen jälkeen hieman hyvää myös korville ja mielelle. Lucerna Palatsissa pääsee kuulemaan postmodernia jazzia sunnuntaina, kello 20:00 alkaen. Kolme kertaa aikaisemmin tämän poppoon Praha-vierailulla ovat katsomot olleet loppuun asti buukattuina. Tämä alati kasvava kokoonpano on viime vuosina YouTubessa kerännyt lähes 500 miljoonaa katsojaa videoilleen. Itselläni ei mitään käryä kyseisestä bändistä, mutta toisinaan kannattaa poistua omalta mukavuusalueelta ja lähteä kurkkaamaan, miltä maailma näyttää toisella tapaa. Tässä tilanteessa siis: miltä kuulostaa.
Bändin omat kotiblogisivut tässä.  (Kuva myös sieltä)
Osoite: Palác Lucerna – Velký sál, Štěpánská 61, Praha 1 - Nové Město (karttalinkki)
Ja keväinen tivoli avoinna 17.4.2017 asti - Matějská pouť
Masopust -aikaan liittyvä Matějská pouť -tivolialue on jälleen avoinna aina huhtikuun puoliväliin asti kauniissa Výstavištěn messupuistossa.
Avoinna:
maanantaisin suljettu * HUOM
tiistai - perjantai klo 13:00 - 21:00
lauantai - sunnuntai klo 10:00 - 22:00
Jos oikein ymmärsin heidän alla oleviltaan kotisivuilta, tiistaista perjantaihin alueelle on vapaa pääsy, mutta viikonloppuisin pääsymaksu on 30 korunaa per hlö, ja lapset alle 120 cm ilmaiseksi. Huvipuiston laitteisiin on sitten kaikkiin pieni pääsymaksu. (Kuva täältä)
Osoite: Výstaviště Praha - Areál Výstaviště, Praha 7 - Holešovicen kaupunginosa (karttalinkki)

PS: Tanssivaan Taloon on avattu alkuvuodesta myös hotelli, Dancing House Hotel. Siitä kiinnostuneet voivat vierailla hotellin omilla kotisivuilla, tästä-klik.


Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig