13. kesäkuuta 2011

Mukavia risteilyjä Vltavalla, myös Prahan eläintarhaan !


Kesä on täällä ja Prahassa ollessasi kannattaa kokeilla risteilyä Vltava-joella. Aloittaa voi vaikkapa menemällä Prahan eläintarhaan veneellä; miksei myös takaisinkin.


Prague Steamboat Company on yksi näiden risteilyjen järjestäjistä, mutta niitä löytyy tottakai muitakin. Tämä yhtiö on yksi Tsekin vanhimmista jokilaivaristeilyjen laivayhtiöistä: se on perustettu jo vuonna 1865. Tuolloin yhtiö sai luvan silloiselta keisari Franz Josef I:ltä ja aloitti höyrylaivaliikenteen aluksella nimeltä "Praha", reitillä Prahasta Štěchoviceen (joka oli pieni kaupunki 20 km päässä, etelään päin jokea).

Suosittelen lämpimästi edes kerran kokeilemaan, miltä kaupunki näyttää joelta päin katsottuna.

Prahan eläintarhaan veneretki kestää 55 - 75 minuuttia (riippuen miltä pysäkiltä nouset laivaan), hinnat eivät ole korkeat jos miettii mitä saa: alle kolmivuotiaat ilmaiseksi, 3-12 vuotiaat lastenlipulla 60 - 80 korunaa, ja yli 13-vuotiaat, sekä aikuiset 100 - 150 korunaa.  Lähtöpaikat yms. muut infot löydät alla olevilta yhtiön kotisivuilta. Eläintarhan laituri on eläintarhan alueella, joten siitä ei ole kuin pieni kävelymatka itse porteille. Ja takaisin eläintarhasta voi aina tulla vaikka bussilla tai toisinpäin; innokkaimmat mennen tullen veneellä.

 
Paitsi veneilyjä eläintarhaan, tarjolla on mm. vanhan ajan höyrylaivaristeilyjä, pelkkiä muutaman tunnin lounas- tai iltaristeilyjä, sekä jopa parin päivän retkiä. Kaikkea ihanaa siis, joissa yhden kesäisen päivän, illan tai hetken voi viettää !Yhtiön kotisivuilta löydät infoa eri retkistä, lähtöpaikoista, aikatauluista ja hinnoista,  linkin sinne löydät tästä: http://www.praguesteamboats.com/Infot: Wikipedia ja yrityksen omat kotisivut.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig