29. toukokuuta 2012

Makakiko and running sushi !Jos sushi tai muu Aasiaan ja Japaniin suuntautuva ruoka on mielestäsi hyvää ja varsinkin, jos haluat maistella mahdollisimman montaa eri makua, suuntaa kulkusi tavaratalo Palladiumin ravintolakerrokseen ja paikkaan nimeltä Makakiko !


Paljon pieniä herkkuja - kuva täältä


Tämä on paikka, jossa liukuhihnalla menee silmiesi ohi pieninä annoksina japanilaista ja aasialaista ruokaa. 

Ensin istutaan pöytään, jotka sijaitsevat näiden liukuhihnojen vieressä. Liukuhihnoilla menevät annokset ovat lasisten vitriinien sisällä ja tarjolla on sekä lämpimiä, että kylmiä ruokia. 


Lasivitriinin annoksia, pahoittelen huonoa kuvanlaatua

Jotain herkkua tässäkin : )

Pöydän päässä on lasivitriinissä sivuun vedettävät pienet ovet, jotka aukaisemalla pääset käsiksi näihin pieniin annoksiin. Sen jälkeen vain valitset ohikiitävistä annoksista itsellesi niitä, joita haluat maistaa ja syödä. Tarjolla on alkupaloista pääruokiin ja aivan jälkiruokiin asti.

Me maistelimme perinteisten sushien lisäksi mm. häränlihalla maustettuja nuudeleita, makeita taikinakuorrutteisia uppopaistettuja kanapyöryköitä, sekä jälkiruuaksi taikinakuorrutteisia lämpimiä makeita banaaneja. Nam.


Pöytä ja sen päässä oleva liukuhihna - kuva täältä


Lounasaikaan tai pikemminkin klo 11- 17 välillä ruokailu täällä niin sanotusta seisovasta pöydästä maksaa 298 korunaa per henkilö (n. 11,65 euroa). Tällä rahalla saat syödä niin paljon kuin vain jaksat. Juomat maksavat erikseen. Tarjoilijat hakevat likaiset ja tyhjät astiat aina pöydiltä pois, joten ne eivät ehdi kasaantua. Klo 17 - 23 välillä ruokailun hinta nousee 395 korunaan per henkilö.

Ravintolassa on myös aivan tavallinenkin menu-lista, jos tämä "running sushi" ei miellytä (se löytyy tuolta ravintolan kotisivuilta, osoite alla). Ja luulen, että heillä on myös take away-palvelu eli vaikkapa jos haluat viedä jotain iltaherkkuja hotellihuoneeseesi.


Tänne me palaamme vielä seuraavallakin kerralla, sillä lounasruokailu täällä oli positiivinen kokemus ja ruoka hyvää! Vaikka ravintola toimiikin tavaratalon yläkerroksessa, jossa on paljon muitakin ravintoloita, emme silti häiriytyneet ympäristöstä, eikä ruokailu ainakaan meidän mielestämme ollut esteettisestikään negatiivinen kokemus. Pirteän väriset muoviset annoslautaset toimivat tässä ravintolassa hyvin.

Ravintolan omat kotisivut löydät tästä: http://www.makakiko.cz/enmain.phpMakakiko-logo -kuva täältä
Makakiko

Palladium, Náměstí republiky, Praha 1 (karttalinkki tässä)

SHARE:

2 kommenttia

  1. Naapurissa on muuten erittäin suositeltava mongolialainen ravintola, eli seisova pöytä, jossa valitset ensin lautaselle haluamasi raaka-aineet, ja ojennat ne kokille (tai tarjoilijalle), ja tarjoilija tuo annoksen sinulle. Samat hinnat näyttävät olevan. =)
    http://www.jurta-bbq.cz/en_mbbq.php

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig