Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

6. toukokuuta 2015

Navalis; nyt juhlitaan Johannes Nepomukilaista ~ Venetsia Prahassa 15.5.2015

Oi ja voi! 

Tästä oli pakko infota teitä, jotka olette Prahassa 15.5.2015.

Sillä tuolloin kannattaa suunnata kulkunsa Vltava-joen rantaan ja Kaarle-sillalle, sillä pääsette nauttimaan italialaisesta tunnelmasta, joka on jo 300 vuotta vanha perinne; kyllä vain!

Itsekin olisimme mielellämme kokemassa tuon illan atmosfääriä, joten sitä lieventääkseni laitoin poikkeuksellisesti tähän omia Venetsian-kuviamme. Leikitään, että ne ovat Vltavalta  : )
Toukokuun 15. päivänä juhlitaan italialaiseen tyyliin veden pyhimys, Pyhä Johannes Nepomukilaista (Jan Nepomucký), vaikka varsinainen juhlapäivä on almanakan mukaan 16.5.

Johannes Nepomukilainen syntyi Böömissä 1330-1340 -luvulla, tarkkaa päivämäärää ei ole tiedossa. Mies koki marttyyrikuoleman 20.3.1393.  

Lisää tästä kuolemasta ja siihen johtaneista seikoista voit lukea lisää tästä Wikipedian suomenkielisestä linkistä.
Barokkimusiikin tahtiin, gondolien saattamana Kaarle-sillan kupeet täyttyvät Nepomukilaista juhlivista prahalaisista ja turisteista. 

Ohjelmatietoja voit käydä kurkkaamassa seuraavilta, Navalis-juhlan omilta englanninkielisiltä kotisivuilta, sieltä löydät "Program"-linkin takaa tarkempia tietoja, minne askeleet kannattaa suunnata.


Siitä, miksi ohjelma on kautta aikain ollut Venetsiaan suuntautuva ja italialaisuuteen viittava, ei itselläni ole tätä kirjoittaessa vielä tiedossa. Kenties pyhimyksen tiet ovat suuntautuneet ko. maahan ja kulttuuriin, kuka tietää sen kertokoon.
Itse vinkkaan oheisesta ohjelmasta kuitenkin kahdesta ilmaisesta iltatapahtumasta:

* klo 20:15 Kaarle-sillalta lähtee etenemään historiallisten venekuntien regatta, sekä

* barokkikonsertista Vltava-joella klo 21 alkaen. 

Iltakävely kannattaa suunnata tuolloin Kaarle-sillalle, sillä jokeen pystytetty esiintymislava konsertteineen on varmasti hieno kokemus regattaa unohtamatta. Ja taidetaan siellä rannalla illan pimetessä tarjoilla myös jonkinlainen ilotulitus.Sitten vain italiaksi: Godetevi l'atmosfera= Nauttikaa tunnelmasta!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig