HEL- PRG ... and other Czech stories

9. heinäkuuta 2015

Ostoskeskuksia Prahassa - Shopping Center´s in Prague - Obchodní dům v Praze


Yksi luetuimmista tämän blogin teksteistä on ollut "Ostoskeskuksia Prahassa"-juttuni, joka oli tullut jo tiensä päähän. Tämä on uusittu versio, vanhemman olen poistanut. 

Olen laittanut tähän ylös muutaman ostoskeskuksen, yhden markkinatorin, sekä merkkituotteiden outlet-myymälän. Prahasta löydät monta muutakin paikkaa kuin nämät, mutta tässä ensialkuun vinkkejä teille, jotka menette Prahaan vaikkapa ensimmäistä kertaa. Nämä kaikki sijaitsevat keskustassa tai sen läheisyydessä. Ainoa, joka on hieman pidemmällä, on tuo outlet-myymälä. Mutta sinnekin on kuljetus, joten ei huolta.

Ja ostoskeskusten omilta kotisivuilta, jotka olen teksteihin linkannut, niistä löytyy useimmista ostoskeskuksen pohjakartat ja muut jutut.Ostoskeskus Palladium

Palladium

Tasavallan aukiolla (Námesti Republiky) sijaitseva kaunis vaaleanpunainen rakennus ei jää muiden aukion kauniiden talojen varjoon. 200 eri myymälää ja ravintolaa käsittävä ostoskeskus taitaa olla monen Prahan-kävijän suosikki. Ja liikenneyhteydet tänne ovat hyvät, kävelijätkin sen helposti löytävät.

Osoite: Námesti Republiky 1, Praha 1 (karttalinkki)

Raitiovaunut: 5, 6, 8 ja 26 menevät Na Poříčí -kadulla - jää pois pysäkillä
Námesti Republiky, aivan tavaratalon edustalla Tasavallan aukiolla.

Metro: keltainen linja B - jää pois pysäkillä Námesti Republiky ja etsi ulostuloväylä, jossa lukee Palladium; pääset suoraan sisälle kauppakeskukseen.


Obchodní dům Kotva

Palladium-ostoskeskusta vastapäätä sijaitseva kommunistivallan aikaan rakennettu Kotva-tavaratalo on pitänyt pintansa uusien ostoskeskusten vallatessa kaupunkia. Pari vuotta sitten saneerattu rakennus on jättänyt taakseen nuhjuisen olotilansa ja on tänään varteenotettava paikka shoppalijan vierailulle. Tai näin ainakin he kovasti mainostavat. Hieman tyhjää kerrostilaa on kyllä löydettävissä, mutta alakerran kahvilat näyttävät usein olevan täynnä prahalaisia, istuskelemassa ja tapailemassa tuttaviaan.

Tänne kannattaa tulla vierailulle vasta kun on tutustunut muihin ostoskeskuksiin. Ehkä aika on kuitenkin mennyt Kotvan ohi ....

Kotisivut löydät tästä, vain maan omalla kielellä.

Osoite: Revoluční 655/1, Praha 1 (karttalinkki)

Raitiovaunut: 5, 6, 8 ja 26 menevät Na Poříčí -kadulla - jää pois pysäkillä
Námesti Republiky, aivan tavaratalon edustalla Tasavallan aukiolla.

Metro: keltainen linja B - jää pois pysäkillä Námesti Republiky.Ostoskeskus Nový Smíchov

Obchodní centrum Nový Smíchov


Tänne on helppo tulla joko ratikalla tai suoraan metrolla. Huomioi kuitenkin, että ostoskeskusta vastapäätä sijaitsee toinen pienempi kauppakeskus, Anděl.

Täältä löydät kaiken päästä varpaisiin, ja vatsan saat täyteen erilaisista ravintoloista ja kahviloista.

Kotisivut löydät tästä.

Osoite:  Plzeňská 8, Praha 5 (karttalinkki)

Raitiovaunut:
- Štefánikova-kadulla menevät linjat 6, 12, 14 ja 20 - jää pois pysäkillä Anděl
- Plzeňská-kadulla menevät linjat 4, 7, 9 ja 10 - pysäkki Anděl on aivan Nový Smíchov-ostoskeskuksen edessä

Metro: keltainen metrolinja B - jää pois pysäkillä AndělOstoskeskus Obchodní centrum Quadrio


Obchodní centrum Quadrio

Kuten yllä olevasta kuvastakin näkyy, tämä ostoskeskus on aivan Tescó-kauppakeskuksen yhteydessä. Tämä isompi harmaa möhkäle on itse Quadrio. Rakennus on melko uusi ja täälläkin saa shoppailukiinnostunut viettämään aikaansa tunnin jos toisenkin. Myös ravintolat ja kahvilat löytyvät samasta talosta.


Osoite: Spálená 2121/22, Praha 1 (karttalinkki)

Raitiovaunut: Spálená-kadulla menevät ratikat 9, 18, 22 - jää pois pysäkillä Národní třída, se on aivan ostoskeskuksen edessä.

Metrot: vihreä linja A tai keltainen linja B - jää pois pysäkillä Můstek, siitä pieni kävelymatka kävelykatu Národni-katua pitkin joen suuntaan.Ostoskeskus Atrium Flora

Obchodní centrum Atrium Flora

Tänne on erittäin näppärä tulla suoraan metrolla, kunhan valitsee ulosmenoväyläksi metrotunnelista ostoskeskuksen nimisen reitin, Atrium Flora. Ja kas, olet ostoskeskuksen sisällä!


Osoite: Vinohradská 2828/151, Praha 3 (karttalinkki)

Raitiovaunut: Vinohradská -kadulla menevät linjat 5, 10, 11 ja 16 - jää pois pysäkillä Flora

Metro: vihreä A-linja - jää pois pysäkillä Flora.Atrium Flora, sisäkuva


Fashion Arena Outlet Center Praha

Aikaisemman juttuni tästä paikasta voit lukaista tästä linkistä. Suuri ostosalue pitää sisällään merkkivaatteiden ja -kenkien aletuotteita. Ensin metrolla päätepysäkille ja sieltä on ilmainen non-stop bussikuljetus outlet-Arenalle. Tämä, jos mikä, on edullisten löytöjen paikka! Ja auki joka päivä.


Osoite: Zamenhofova 440, Praha (karttalinkki)

Metro: vihreä metrolinja A ja ajele sillä aivan päätepysäkille Depo Hostivař asti. Sen jälkeen nouse maan pinnalle ja etsi bussipysäkki aivan metron ulostuloväylän jälkeen. Tästä lähtevät ilmaiset NonStop -bussit outlet Areenalle. Busseja menee 30 min välein ja niissä lukee hyvin Fashion Arena, josta ne tunnistaa. Ajo-aika kestää noin 8 minuuttia.Holešovická tržnice

Tämä Prahan "Mustanmäen tori" pitää sisällään markkina-alueen, jossa lähinnä aasialaiset myyvät kaikkea maan ja taivaan väliltä, pääasiassa piraattituotteita. Muutakin tottakai löytyy farkuista gollege-asuihin, laukkuja, vöitä ja kenkiä. Tingata saa ja pitääkin. Lukaise vanha juttuni alueesta tästä linkistä.

Kotisivuja alueelle ei ole, mutta tässä jotakin asiaan liittyvää.

Osoite: Bubenské nábř. 306/13, Praha 7 (karttalinkki)

Raitiovaunut: 1, 24 ja 25 menevät Bubenské nábřazi -kadulla - jää pois pysäkillä Pražská tržnice, se on aivan markkinapaikan edustalla.Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig