HEL- PRG ... and other Czech stories

16. heinäkuuta 2015

Prahan keskustan karttaViitaten tuohon sivun oikeaan laitaan, josta löytyvät ns. "Liikenne-infot" ja Prahan metro-/ratikkakartta, laitan teille vielä yhden kartan, tosin vain tähän juttuun linkitettynä.
 
Kyse on Prahan keskustan kartasta ja pääsette siihen tästä linkistä. Klikkaamalla hiirellä karttakuvan päälle, saatte sen suuremmaksi. Kartan väritys on aika hurja ja kaikkia katuja ei siihen ole merkittynä, mutta tämäkin näin ensialkuun teille, joille Prahan keskustan alue ei vielä ole kovin tuttu. Kartan pystyy myös tulostamaan ja vaikka jo kotona tutkailemaan, missä sijaitsee Vanhankaupungin aukio tai Linnakukkula. Sen sijaan keskustan ulkopuolisia kaupunginosia ei tässä ole, mutta 1-3 päivän kestävälle kaupunkilomalle tämä riittää hyvin.
 
Hotelleista, kirjakaupoista ja tavarataloista, sekä turistiliikkeistä saa hyviä ostettavia karttoja. Meillä itsellämme on käytössä Prahan lentokentältä jo muutama vuosi sitten ostettu, muovitettu Prahan keskustan kartta. Tuo kartta menee myös keskustan ulkopuolelle, käsittäen viereisetkin kaupunginosat. Kartan toisella puolella on Tshekin kartta, josta ollaan taas zoomailtu niitä päiväretkikohteita toisiin lähikaupunkeihin.
 
Mikäli aikoo palata takaisin kaupunkiin tai se kiinnostaa niin paljon, että aikoo tulla vielä senkin jälkeen, kannattaa sijoittaa muutama euro hyvään karttaan. Sille tulee käyttöä vielä monet kerrat ja se palvelee useiden Praha-matkojen aikana uskollisesti.
 
 
 
 Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig