HEL- PRG ... and other Czech stories

6. marraskuuta 2015

Keskiaikaisen kuninkaan tavernassa; U krále Brabantského

Kun kävelee alas linnakukkulalta pitkät portaat Thunovská -kadulle, pistäytyy maistelemassa ja ostamassa suklaaherkkuja Pražská čokoláda -myymälässä, niin seuraava pistäytymispaikka karhean kurkun ja janon tunteen sammuttamiseen onkin tuopillinen samaisella kadulla.U krále Brabantského (suom. Kuningas Brabantin taverna) on meille tullut aikaisemminkin jo tutuksi, mutta tännehän on aina mukava pistäytyä tunnelmoimaan keskiaikaiseen tyyliin.
Näiden holvikaarien alla on tuhansia ihmisiä istunut iltaa jo vuodesta 1375 ja tästä aikaisemmasta jutustani voittekin käydä vilkaisemassa hieman tämän wanhan tavernan historiaa.

Se on muuten aika jyrkkä pudotus kadun kesäisestä kirkkaudesta tänne kynttilöiden alle, tummiin holviin. Silmä ei meinaa aluksi tottua millään pimeyteen, mutta kyllä se siitä sitten lähtee; pienellä kompuroinnilla ja haparoinnilla. Onneksi portaiden vieressä on kaiteet : )
Tällä kertaa tarjoilija ohjasikin meidät aivan alas, kellarin uumeniin. Siellä sitten kynttilän valossa istuttiin hetki ja annettiin silmien tottua pimeyteen.

Täällä ei muuten saa sitten sellaista asiakasta imartelevaa, miltei nuolevaa palvelua; ehei! Täällä on tarjoilijoilla ronskit otteet ja huudahdukset siivittävät heidän toimintaansa. Oluttuoppi laitetaan nenän eteen pöydän pintaa kopsauttaen; se on siinä, nauti : )Keskiaikaiseen tyyliin tuodaan myös lasku: ensin lyödään lasku pöytään ja päälle veitsi pystyyn (kuva yllä). Viestinä siis: kannattaa juomansa ja syömisensä maksaa suosiolla : ) Pahoittelen huonolaatuista kuvaa, sillä pimeydessä kameran kopelointi on aika fakiirilaji, eikä valotuskaan onnistunut.

Sen sijaan kadulla voi tavata tavernan alaholvista kadulle käsiään kurottelevan hahmon. Hän on kai niitä, jotka eivät ole maksaneet laskuaan.
Eihän tätä touhua voi muuta kuin naureskella; hyvää tunnelmaa ja tarjoilijoiden näyttelijänlahjoja! Kannattaa siis pistäytyä tänne edes kerran, näiden pääkallojen ja holvikaarien alle.

Ja olut on aina tasalaatuisen hyvää. Ja ruokaakin saa, sitäkin keskiaikaiseen tyyliin.

Täällä muuten voi joskus tavata keskiaikaisia soittajia tai jonglöörejä, mitä ilmeisemmin vain ilta-aikaan. Tällöin kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä paikka on aina varsinkin iltaisin, täynnä paikallisia.


Osoite:

Restaurace U krále Brabantského

Thunovská 15, Malá Strana, Praha 1 (karttalinkki)Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig