HEL- PRG ... and other Czech stories

16. marraskuuta 2015

Vanhankaupungin aukion joulupuu 2015 on valittuVanhankaupungin aukion joulupuun valinta on ollut prahalaisille tärkeä asia jo vuosikymmenten ajan. Olen aikaisemminkin kertonut näistä joulupuu-jutuista ja nyt on vuorossa joulun 2015 kuusiasiaa:

Tänä vuonna tuo upea kuusi valittiin lopulta 25:n puun joukosta. Kuusi tulee yksityiseltä metsänomistajalta Česká Lípan kaupungista. Puu on 23 metriä pitkä ja sen iäksi arvioitiin 50-65 vuoden väliltä, kertoo Prague Post-lehti.


Joulumarkkinat avautuvat tänä vuonna 28.11. ja yleensä tuo markkinahumu aloitetaan virallisilla puheilla juuri tuolta Vanhankaupungin aukiolta. Samalla aukion mahtava kuusi saa jouluvalonsa ja joulunaika katsotaan aloitetuksi.

Saapa siis nähdä, mikä onkaan puun koristelu tänä vuonna. Siitä sitten lisää myöhemmin. Aiempina vuosina puu on ollut kyllä hyvin kaunis, joten samalla linjalla varmasti mennään tänäkin vuonna.

Oheen vielä oma (täällä ennenkin nähty) kuvakooste-videoni joulunajan Prahasta vuodelta 2011, siinä näkyy hyvin sen vuoden Vanhankaupungin aukion joulukuusi.

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blog Design Created by pipdig