19. maaliskuuta 2011

Assorted Cocktail - valokuvanäyttely 16.5. asti

Valokuva Martin Parr - kuva täältä

Tässä menovinkki hieman erilaiseen valokuvanäyttelyyn: 

Brittiläinen Martin Parr on saanut mainetta varsinkin Euroopassa valokuvistaan, joissa hän tarkastelee nykyaikaisen maailman ja yhteiskunnan muutoksia melko hauskan näkökulman kautta. Monia kuvia hän on ottanut mm. Kanarian saarilta ja Rivieralta, matkakohteista, joissa turistit kärventävät ihoaan rannalla. Kuviin on eksynyt esimerkiksi lippuja, rötösteleviä lokkeja tai sinappisia makkarapapereita. 

Ideana kaikissa kuvissa ovat kirkkaat värit, huumori ja ironia. Kaikissa kuvissa on jokin juju, joka ei ehkä ihan heti kuvaa katsottaessa aukea, joten siksi tähän näyttelyyn kannattaa ottaa aikaa. Uskon, että kun kuvasta sen jonkin jutun hoksaa, luvassa on hauskoja hetkiä kuvan katselijalle itselleen.


Valokuva Martin Parr - kuva täältä

"Kun ihmiset katsovat kuviani he haluavat nauraa ja itkeä samaan aikaan, tämä on juuri sitä, mitä haluankin kuvillani ihmisissä herättää.  Asioissa on aina hyvät ja pahat puolensa. Olen aina ollut kiinnostunut näyttämään kuvissani nämä kaksi ääripäätä. "(Martin Parr)

 
Martin Parr: Assorted Cocktail, näyttely avoinna 16.5. asti osoitteessa:

DOX Centre for Contemporary Art

Osoite: Poupětova 1, Praha 7 (karttalinkki tässä)

Avoinna: maanantaisin klo 10-18, tiistaina suljettu, keskiviikko-perjantai klo 11 - 19, ja lauantai-sunnuntai klo 10-18.

Metro: lähin pysäkki on punaisen linjan Nádraží Holešovice. Siitä sitten hieman kävelymatkaa DOX:iin.

Raitiovaunu: Ratikat 5, 12 ja 15 menevät hyvin läheltä, jää pois pysäkillä Ortenovo náměstí ja DOX on kulman takana.

Pääsymaksu: 180 korunaa aikuisilta, opiskelijat 90 korunaa.


DOX:in omat kotisivut, joissa infoa myös tästä näyttelystä, löydät tästä linkistä, klikkaa: http://www.doxprague.org/en/SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger templates by pipdig