Prahaan ja tšekkiläsyyteen keskittyvä blogi ~ Matkavinkkejä & omia kokemuksia meille rakkaasta Prahasta

29. maaliskuuta 2011

Prahan eläintarhan kevään avaus tulevaan kauteen

"Minulle herkkuja kanssa" - kuva täältä

Tuhannet ihmiset osallistuivat Prahan eläintarhan (Praha Zoo) kevään avaukseen huolimatta siitä, että lauantain 26.3. pilvinen sää oli valloittanut taivaan. Avauksessa mukana oli mm. Prahan pormestari Bohuslav Svoboda sekä tietenkin eläintarhan johtaja Miroslav Bobek. Juhlapuheiden lomassa nimensä saivat kasteella mm. liskot Faust ja  Margarita.
 
Prahan eläintarha on yrittänyt saada lähes sukupuuttoon kuolleita liskoja kokoelmiinsa, jotka ovat lähtöisin Grand Cayman saarelta, kertoi eläintarhan kuraattori Petr Velensky. Prahan eläintarha on ainoa koko Euroopassa, jossa näitä ko. alueen liskoja voi nähdä. Eläintarha toivoo, että liskot lisääntyisivät luonnollisesti ja tulevaisuus täten niiden osalta olisi ainakin Prahan eläintarhassa taattu.





Przewalskin hevonen - kuva täältä


Toinen tapahtuma, joka järjestetään eläintarhan avajaisten kunniaksi tulevana lauantaina, on Przewalskin hevoset. Kyseinen hevosrotu on tullut tunnetuksi juuri Praha Zoo:ssa. Kyseessä on villi Aasian hevonen, jotka kuolivat sukupuuttoon luonnosta 1970-luvun alussa. Tällä hetkellä 100 Przewalskin hevosta kokeilee sopeutumista Gobin autiomaassa Mongoliassa, kiitos siitä Prahan eläintarhalle, jonka kasvatteja ne ovat.
 
Praha Zoo on kasvattanut Przewalskin hevosia pitkällä aikavälillä, ja se on pitänyt sukututkimusta tämän lähes sukupuuttoon kuolleen hevosrodun johdosta alkaen 1900-luvulta asti.

Kuva täältä

 
Prahan eläintarhassa käy yli miljoona kävijää vuodessa. Virallisesti Prahan eläintarha avattiin 28. syyskuuta 1931, kun ensimmäiset vieraat saapuivat aurinkoisena päiväna katsomaan, miltä kohteessa oikein näytti.  Hallintorakennus ja lintuhuone rakennettiin samana vuonna.  Ensimmäinen eläin eläintarhassa oli Lotta, naarassusi.  Zoo osti myös ensimmäisen Przewalskinhevosensa vuonna 1931.
Info: Prague Monitor
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Karhunkadun Kafka
Blog Design by pipdig